Hitta bostad

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande
Bo

Centralt eller landet - du bestämmer 

I Klippans kommun finns möjlighet att bo centralt, nära till restauranger, shopping och nöjen. För dig som föredrar lugnet finns här goda möjligheter att slå sig ner i en lantlig idyll. Oavsett vilket typ av boende som passar dig bäst så finns det mesta här. I Klippans kommun finns hyresrätter, bostadsrätter, radhus och villor. Möjligheten att själv designa ditt drömboende finns på våra fribyggartomter. En fribyggartomt är inte bunden till särskilda husleverantörer och finns över hela kommunen. Det finns också möjlighet att köpa tomter lämpliga för en hästgård. Om du väljer att slå dig ner här får du mycket bostad för pengarna.

Strategiskt läge med bra kommunikationer

Klippans kommun ligger strategiskt bra placerat, nära till större städer som Helsingborg och Ängelholm. Med bil, tåg eller buss tar du dig enkelt till och från Klippan. I närheten finns även Ängelholm-Helsingborg flygplats.
Klippans kommun är en del av Familjen Helsingborglänk till annan webbplats, ett samarbete mellan 11 kommuner i nordvästra Skåne.
Kommunen har en lång tradition av företagande och idag verkar över tusen företag här, allt från enmansföretag till större organisationer.

Prisbelönad mat för våra barn och unga

Det finns många alternativ för barnomsorg och utbildning i Klippans kommun. Du kan välja kommunal eller privat barnomsorg och förskola beroende på vad som passar er familj bäst. Klippans kommun erbjuder utbildning från årskurs 1 upp till det är dags att ta studenten. Det finns flera olika grundskolor att välja mellan. Klippans gymnasieskolor erbjuder flertalet olika utbildningar, bland annat Ekonomi, El och Energi och Flygteknik. Gemensamt för barnomsorg och skola är den fantastiska maten som vunnit flera priser. I kommunen finns olika mötesplatser för unga.

Kommunens äldreomsorg är välfungerande och vi erbjuder både boende och hjälp till dem som bor i hemmet. Boende för äldre finns i centrala Klippan, Östra Ljungby och Ljungbyhed. I kommunen finns flera mötesplatser för dig som är äldre. Här kan man umgås, fika och delta i olika aktiviteter.

Det finns många möjligheter till en aktiv fritid i Klippans kommun. Läs mer om det här.