Utställning i Klippans konsthall

Den 25 januari-1 mars pågår utställningen "Jag plockar isär mitt Jag" av Iryna Hauska. Vernissage lördag 25 januari i Klippans konsthall.

Tid:
Utställningsperiod 25 januari-1 mars. Konsthallen följer Klippans biblioteks öppettiderlänk till annan webbplats
Vernissage lördagen den 25 januari klockan 13.00-15.00.
Under vernissagen håller Iryna en perfomance där hon virkar en bit av sig som hon sedan placerar på väggen.

Plats:
Klippans konsthall

Om utställningen:
Irina Hauska ställer ut textil och skulptur.

”My body is Textile and Textile is my language” För Iryna Hauska är det textila hantverket samstämmigt med trygghet och hemkänsla. Hon inspireras av den tid då man virkade och sydde sina kläder och textilier för hand. Välkommen till en varm, surrealistisk, underfundig och tankeväckande utställning.

"Att resonera kring sitt eget Jag är inget nytt, men för var och en av oss kan det ta hela livet för att förstå det inre Jag som under olika perioder av våra liv och efter olika händelser fortsätter ta sin form. Varje händelse i mitt liv lämnar ett spår i mig i form av en bild eller skulptur. Som konstnär har jag studerat konst, psykologi, filosofi och medicin under nästan ett decennium vid ett av de bästa konstskolor och universiteten i Vitryska Sovjetiska Socialistiska Republiken. Detta gav mig ett stadigt skelett att bygga mitt konstnärskap på. Konststudierna var nästan samma som de gamla konstutbildningarna på sextonhundratalet… Jag har bott och varit verksam på många olika ställen och under olika politiska förhållanden, men intresse till det textila språket och mitt inre Jag dyker ständigt upp i mitt konstnärskap. Men vem är JAG? Det vet jag inte. Mitt konstnärliga Jag fanns i Sovjetunionen en gång i tiden, sedan gick jag helt och hållet vilse på Konstfack i Sverige men nu... vart kommer mitt Jag fram idag? Idag bestämde jag mig att plocka isär mitt Jag genom att återskapa, kombinera och reflektera över mina känslor och min egen kropp genom olika material som verktyg."

Arr: Klippans konstförening och Klippans kommun