Himlabacken – en förskola för framtiden

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
På Badvägen i Klippan pågår byggnationen av vår nya förskola – Himlabacken. Entreprenören är på plats och arbetar med grundläggning och gjutning av platta. Resning av själva byggnaden beräknas vara klar till mitten av sommaren. Sedan
fortsätter arbetet med det invändiga samt fasaden under hösten. Hela förskolan ska var klar till höstterminen 2020.

Till detta ligger fokus även på detaljprojektering, det vill säga att de tekniska lösningarna för att visionen för förskolan ska bli verklighet kommer på plats i ritningar och planer. Detta är till exempel ventilationen som behövs för att förskolan ska ha bra luft och liknande.

Namnet på förskolan är ingen slump. En liten bit från platsen där förskolan ska ligga hittar vi backarna ner mot ån som i folkmun kallas just Himlabackarna. På denna sidan är ni välkomna att följa arbetet med att bygga vår nya förskola.

Fasaden på förskolan HimlabackenFokus för verksamheten

Verksamheten har hållbar utveckling och barnkonventionen som utgångspunkt och tillgänglighet som en viktig punkt i planeringen.

Personal från förskolan har varit med i framtagandet av lokalprogrammet. Deras erfarenhet och kunskap gör den nya förskolan till en plats alla längtar till och där alla når sin fulla potential. Den nya förskolan kommer också erbjuda barnomsorg under kvällar och nätter, så kallat "Nattis", där barnen kan sova över.

Inspirerande lokaler
Förskolan kommer att ha åtta avdelningar med tillgängliga lokaler anpassade för både lek och lärande.
Dessa utrymmen kommer att användas i undervisningen inom bland annat natur/teknik, matematik, språkutveckling och bygg och konstruktion.

Att Klippans kommuns historia är en viktig del av förskolan är tydligt. Kapprummen planeras nämligen ha tegel, läder, papper och ylle som teman.

Roliga stunder utomhus
Fokus på utvecklande och stimulerande miljöer finns även utomhus. Här planeras naturliga lekplatser som lockar till aktiviteter. Tryggheten på en förskola är viktig och så även i utomhusmiljöerna. De gröna ytorna är därför anpassade så att uppsikten över exempelvis ingångar är god.

Senaste nytt

Vi besökte byggområdet - här kan du ta del av bilderna
Publicerad 2019-03-11

Relaterat

Tidigare nyheter
Malin Gnebner från projektets ledningsgrupp berättar om tankarna med den nya förskolan
Publicerad 2018-10-15

För mer information om förskolan
Anneli Persson Dalberg, verksamhetschef förskolan, Klippans kommunIllustrationsplan för förskolan Himlabacken