Träffpunkt Elfdalen

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Projektet Träffpunkt Elfdalen är ett samarbete mellan Klippans kommun, Klippans hembygdsförening, Fyshuset, Trädkonstnär Leonard Anton, OK kompassen, Klippans scoutkår och Nordvästpassagen. Genom projektet vill vi skapa en träffpunkt för alla som bor i och besöker Klippans kommun. På Elfdalen i Klippan ska det finnas utrymme för fysisk aktivitet och kreativa uttryck. Det ska också vara en plats för lugn och ro och vara en träffpunkt där generationer möts.

Allting på området är öppet för allmänheten och fritt att användas, med undantag för Össjökrog som kommer behöva bokas.

Genom projektet har området rensats upp och platsen blivit öppnare och mer tillgänglig. Ett utegym har öppnats för alla som vill komma och motionera. Nytt på området är också en offentlig toalett som är tillgängliganpassad och är utrustad med skötbord, toaletten öppnar i april. På gång är även ett grillhus som snart står färdigt och redo för vårens utflykter.

Planerna framåt är bland annat att bygga en domarring och en fantasistig fylld av vackra skulpturer och broar. I vår kommer ett sju meter långt vikingaskepp att ta plats på området och bli en del av en balanslekplats som lockar till rörelse och lek. I Elfdalen finns sedan tidigare en utomhusscen som idag inte används. Den kommer rustas upp. Det kommer att sättas upp orienteringskontroller i skogen bakom området som skolor och allmänheten kan använda. En hundrastgård planeras också samt en upprustning av de närliggande vandringsstigarna. Scouterna kommer sätta upp vindskydd som byggts på Tegelbruksskolan. Eleverna på tegelbruksskolan ska även göra en anslagstavla som kommer ha information om området. Össjökrog ska göras om och renoveras så att den kan hyras för fest, möten och andra tillställningar. 

Träffpunkt Elfdalen är beräknad att vara färdig i slutet av året.

Området Elfdalen ligger i Klippan vid Elfdalen Camping och Klippans hembygdsförening.
Träffpunkt Elfdalen är ett Leaderprojekt. Här kan du läsa mer om Leader och finansiering genom det.länk till annan webbplats

Utegymmet på området.

Tidigare nyheter i projektet
Träffpunkt Elfdalen tar nästa steg
Publicerad 24 maj 2018