Klippans logotype

Vinnarna av Köpmanspriset och Näringslivspriset 2015

Varje år lyfter vi i kommunen fram företagare och handlare som har utmärkt sig lite särskilt. I år går Näringslivspriset till Svenska Pappersbruket AB och Köpmanspriset tilldelas Lars Andersson. Ett stort grattis till vinnarna.

Näringslivspriset
Svenska Pappersbruket AB står för en betydande del av kommunens historia och själ, här har människor arbetat, levt och utbildat sig genom tiderna.
Alltsedan rikets första pappersmaskin tog sin plats i fabriken har bruket stått i framkant av papperstillverkningen i Sverige.
I en tid då digitalisering till viss del började ersätta pappersprodukterna såg man lägligt potentialen i att producera det servettpapper som idag smyckar många middagsbord.
Ägarna har på senare år gjort stora investeringar för att säkra brukets överlevnad och man bereder sig för framtida utmaningar. Möjligheter till att levandegöra brukets anrika och långa historia ges till Bruksspelet, som sommartid framförs under den höga skorstenen som renoverats och därmed kvarstår som kommunens landmärke.

Köpmanspriset
Lars Andersson värnar om att behålla och utveckla den goda service som finns i Ljungbyhed. Tillsammans med sin personal tar han med stor flexibilitet väl hand om både gamla och nya kunder i butiken. Lars visar på ett gott ledarskap och stöttar engagerat flera av kommunens föreningar.

Vinnarna av Näringslivspriset Svenska Pappersbruket AB.

Senast uppdaterad: 2016-04-25
Sidansvarig: Lina Wideland

Klippans kommun
Besöksadress: Trädgårdsgatan 12, Klippan
Postadress: Klippans kommun, 264 80 Klippan


Telefon: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se