Klippans logotype

Niloofar Mehrali

Niloofar MehraliNiloofar Mehrali är matte/no-läraren som brinner för sitt jobb, vågar bjuda på sig själv och är personlig i mötet med eleverna.
Berätta om vad du gör som matte/no lärare.

- Jag undervisar i matte, fysik, kemi, biologi och teknik för högstadieelever
på Snyggatorpskolan sedan 2006. För att eleverna ska få en helhetsbild försöker jag ofta kombinera de olika ämnena och gör undervisningen mer konkret. Många tycker att det är rätt så svåra ämnen men då är det min uppgift att göra de intressanta och mer levande i vardagen. Exempelvis bygger vi små hus och gör beräkningar, vi spelar mattespel med våra digitala verktyg och vi laborerar och experimenterar med alla möjliga instrument i våra nya salar. Ingen lektion är den andra lik, utan jag förändrar och anpassar undervisningen efter eleverna och deras behov.

Hur trivs du med ditt jobb?

- Jag brinner för mitt jobb! Jag älskar att undervisa och jag älskar barn, så det är en perfekt kombination. Genom åren har jag utvecklats väldigt mycket som lärare. Bland annat var jag med i Matteprojektet som avslutades 2012. Det var en givande utbildning som gav många tankeställare om hur man arbetar med matematik. Syftet var att få inspiration till att göra matte till ett mer attraktivt ämne.
- En annan sak som gör att jag trivs här är att jag har goa kollegor på skolan. Det gäller inte bara de som är med i samma arbetslag utan all personal. Vi är bra på att bygga broar mellan oss.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Att jag utvecklas både i mitt yrke och som person. Eleverna ger mig den energi jag behöver för att utvecklas till en bättre lärare. Deras glädje, engagemang och den positiva inställning man får tillbaka är fantastisk. Den goda relationen har också gjort att jag vågar bjuda lite mer på mig själv och vara personlig. Eleverna uppskattar att jag delar med mig av mina erfarenheter och exempel från mitt liv. Då tar de lättare till sig kunskapen, samtidigt som de får perspektiv på livet.

Har du något tips till blivande ma/no lärare?

- Du måste våga förändra och prova nya saker för att hålla elevernas glöd vid liv.

Senast uppdaterad: 2014-09-11
Sidansvarig: Mattias Carlstrand

Klippans kommun
Besöksadress: Trädgårdsgatan 12, Klippan
Postadress: Klippans kommun, 264 80 Klippan


Telefon: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se