Klippans logotype

Oskar Svenblad

Oskar SvenbladOskar Svenblad är vårdaren som hittade arbetsglädjen på Trädgårdsgatans gruppboende.
Varför hamnade du här?

- I de jobb som jag har haft tidigare, bland annat som svetsare inom industri, har jag hela tiden känt att det är något som saknats som jag inte kunde sätta fingret på. När jag sedan började arbeta inom kommunen förstod jag att det var det dagliga, sociala samspelet med både brukare och kolleger som jag sökt efter. Det är ingenting man upplever inom svetsindustrin. Där är maskinerna dina främsta kontakter.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Känslan av att få göra livet lite bättre för dessa människor som är i behov av stöd och omsorg i princip dygnet runt, gör att jag känner mig behövd och viktig. Och det tror jag att vi alla behöver känna för att motiveras att jobba. Sen är varje dag i sig en utmaning, man vet aldrig vad som väntar när man kommer till jobbet. Mycket beror på brukarnas dagsform.
Men det är skönt att dagarna ser olika ut. Vissa dagar gör vi utflykter med brukarna. Andra dagar är vi på hemmaplan och gör ärenden med brukarna, eller bara tar det lugnt på boendet.

Finns det andra saker som gör att du trivs med att jobba i kommunen?

- Jag upplever att vår chef lyssnar på oss och våra förslag till hur man kan förbättra verksamheten. Under det senaste året har det varit väldigt mycket positiva förändringar och mycket av det har vi själva varit med och påverkat. Bland annat så äter brukarna och personalen tillsammans alla kvällar i veckan i en gemensam sal. Tidigare lagade vi mat åt var och en inne på de enskilda rummen och åt sedan där inne. Det betyder mycket för alla att vi får vara tillsammans mer. Jag uppskattar också att vi erbjuds att delta i utbildningar som är relevanta och viktiga för oss för att vi ska kunna göra ett ännu bättre jobb och utvecklas i våra roller.

Senast uppdaterad: 2013-11-14
Sidansvarig: Mattias Carlstrand

Klippans kommun
Besöksadress: Trädgårdsgatan 12, Klippan
Postadress: Klippans kommun, 264 80 Klippan


Telefon: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se