Klippans logotype

För unga företagare

Är du ung och vill starta och driva företag?

Här har vi samlat en mängd intressant läsning för dig. Du kan dels ta del av vad Klippans kommun erbjuder, dels klicka dig vidare via länkarna under rubriken Relaterade länkar och läsa mer hos andra myndigheter och aktörer.

Ung Företagsamhet på Klippans kommuns gymnasieskolor

Ekonomiprogrammet och Handelsprogrammet kan man prova på att starta ett UF-företag i årskurs tre. Från och med höstterminen 2015 införs UF även på El- och Energiprogrammet på Tegelbruksskolan. Dessutom kan eleverna välja UF som individuellt val.

Vi anordnar sedan två lokala mässor på Åbyskolan där företagen visar upp sig och säljer sina produkter. Det finns även möjlighet att delta på den regionala mässan i UF-företagande.

Som unga företagare är det viktigt att få mycket hjälp och stöd. De båda programmen på Åbyskolan samarbetar med Företagarna i Klippan, och eleverna som driver UF-företag får besöka något av deras frukostmöten.
Företagarna i Klippan delar även ut pris till de tre bästa företagen på skolan vid en ceremoni där företagen får presentera sig och svara på frågor. Vidare har skolan ett samarbete med lokala Swedbank.

Bildspel med UF-företagare

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en ideell och obunden organisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger elever i skolan möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Till elevernas förfogande står även ett Alumni-nätverk bestående av före detta UF-företagare. Ung Företagsamhet finns över hela Sverige genom ett nationellt kansli och 24 regionala föreningar. Organisationen stöds av offentliga medel, stiftelser och fonder samt det privata näringslivet. Läs mer om Ung Företagsamhet här.PDF (pdf, 888.3 kB)

UF-företag

Under ett läsår driver eleverna ett UF-företag inom ramen för sin gymnasieutbildning. De får komma på sin affärsidé, registrera sitt UF-företag, sälja sina varor och tjänster och de har möjlighet att delta i olika aktiviteter och tävlingar. Alla företag har en rådgivare från näringslivet och i slutet av UF-året avvecklas företaget. Läs mer om UF-företag här.PDF (pdf, 971.3 kB)

Senast uppdaterad: 2017-02-07
Sidansvarig: Lina Wideland

Aktuellt

Aktiviteter under december
Den 15 december anordnade Klippans kommun tillsammans med SE-banken ett event för våra UF-företagare. UF-företagen fick presentera sig för en jury, varefter priser delades ut av SE-banken.

Åbyskolans Facebooksidalänk till annan webbplats kan du ta se bilder från eventet.

UF-träff med föreläsning
Den 13 april gästade Günther Mårder, VD för Företagarna i Sverige, och Odd Mollys grundare Per Holknekt Klippans kommun för att föreläsa och inspirera. Bakom inbjudan stod Klippans kommun tillsammans med Företagarna Klippan.

Under eftermiddagen träffade de  gymnasielever som har eller kommer att få möjlighet att ha Ung Företagsamhet på schemat.

UF-företaget Go Bananas berättar om sitt företag. Klicka på bilden för större storlek.

Relaterade länkar

Skatteverketslänk till annan webbplats hemsida finns informationen för dig som är mellan 15 och 20 år och vill starta företag. Du hittar råd och tips om vad du bör tänka på och vart du kan vända dig.

Företagarna i Klippanlänk till annan webbplats

Information om Ung företagsamhetlänk till annan webbplats på Företagarnas hemsida.

Företagarna Region Syds facebooksidalänk till annan webbplats

Klippans kommun
Besöksadress: Trädgårdsgatan 12, Klippan
Postadress: Klippans kommun, 264 80 Klippan


Telefon: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se