Fysisk aktivitet på recept (FaR)

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
I Klippans kommun bedrivs verksamheten Fysisk aktivitet på Recept (FaR). Som patient inom sjukvården kan man få ett FaR- recept istället för, eller tillsammans med traditionell medicin. All legitimerad personal kan skriva ut detta recept.

Receptet är giltigt under tre månader för aktiviteten man väljer. Det går att få ytterligare ett FaR-recept vid behov. Det innebär att 2 x 3 månader är den maximala tiden man kan träna med FaR-recept. Sedan ska man träna som vanlig motionär.

På Klippans badhus kan du som har haft två FaR-recept, i anslutning till att det andra går ut, köpa ett FaR-3-kort till reducerat pris. Fortsätter du att träna kan du köpa ytterligare FaR-kort utan recept, till reducerat pris. Observera att vattengymnastik inte ingår i FaR-kort 3-6.

Receptet lämnas in på Apoteket Kronanlänk till annan webbplats där patienten även får en tid till ”Friskoteket”. Friskoteket finns på kultur- och fritidsförvaltningen, med ingång via Klippans bibliotek.

FaR-samordnare i Klippans kommun är Catharina (Catta) Samuelsson. Hon nås på telefon 0435-281 95 eller via mejl till klippansbadhus@klippan.se