För dig som är nyanländ

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
För dig som är nyanländ

Välkommen till Klippans kommun. Här finns information om föreningar och aktiviteter där du kan få stöttning och lära känna andra.

  • På språkcafé träffar du människor som du fikar tillsammans med samtidigt som du tränar din svenska. Vi tar det i vår egen takt och har trevligt tillsammans. Läs mer i kommunens evenemangskalender.

  • På HAND-TILL-HAND kan du få exempelvis kläder, leksaker och husgeråd. Välkomna till vår lokal vid Tingsgatan 29 i Klippan. Öppet tisdagar klockan 14-16 och torsdagar klockan 16–18.

  • Föreningen IFALL Klippan (Integration för alla) anordnar aktiviteter varje vecka. Det kan vara allt från språkcafé till idrottsaktiveter.
    De träffas tisdagar klockan 15.30–17.00 på Åbyskolan samt fredagar klockan 18.00–20.00 i Antilopens idrottshall. Ingen föranmälan krävs och alla är välkomna.

  • Klippans unga muslimer (KUM) är en ungdomsförening i kommunen. De vill få fler ungdomar att engagera sig i samhället. KUM anordnar bland annat fikaträffar. Vill du veta mer? Kontakta Arian Dushku på e-post kontakt@klippansungamuslimer.se.

  • Andreaskyrkan i Klippan anordnar gemenskapskvällar varje tisdag klockan 18.00–20.00. Hit är alla välkomna för att fika, spela spel och umgås. Här kan du läsa mer om Andreaskyrkan.länk till annan webbplats

  • Fredagskvällar udda veckor finns en träffpunkt på Allétorget mitt i Klippan. Den kallas Bullgerillan och har öppet klockan 20.30-cirka 23.00. Där finns gratis kaffe, te och bullar och du kan köpa grillad korv för fem kronor. Välkommen att ta en fika och en pratstund. Bullgerillan anordnas av kyrkorna i Klippan.

  • Svenska kyrkan i kommunen bjuder in till frukost med härlig gemenskap på torsdagar klockan 09.00-10.00. Platsen är S:t Petri församlingshem i Klippan och det kostar 15 kronor.På torsdagar klockan 19.00–21.00 är det aktiviteter för ungdomar i S:t Petri församlingshem i Klippan. De har även ungdomsgrupp i östra Ljungby församlingsgård på onsdagar och i Ljungbyheds församlingshem på måndagar. Tiden för dem är 19.00–21.00. Här kan du läsa mer om Svenska kyrkan.länk till annan webbplats

Kontakt

Integrations- och föreningssamordnare
Love Hetz
Telefon: 0435-281 91
E-post: love.hetz@klippan.se