Klippans logotype

Träffa vår budget- och skuldrådgivare

Har du problem att få ekonomin att gå ihop? Klippans kommun erbjuder kostnadsfri budget- och skuldrådgivning till dig som är i eller är på väg att hamna i en besvärlig ekonomisk situation.

Namn: Marita Stureson
Yrke: Budget- och skuldrådgivare
Ålder: 41 år.
Bor: Åstorp.
Fritidsintressen: Träning, springa i naturen och så läser jag mycket.
Bakgrund: Jag har tidigare arbetat i bankvärlden med fokus på privatekonomisk rådgivning och en del med kravhantering. Jag hade sedan länge varit intresserad av att bli budget- och skuldrådgivare och i Klippans kommun fanns den yrkesrollen som jag
letade efter.

Vad kan du hjälpa till med?
- Som budget- och skuldrådgivare finns jag här för att stötta och råda de personer som har hamnat i eller är på väg att hamna i en ekonomisk situation som de inte kan hantera på egen hand.

- Många av de som jag träffar har fått problem då deras livssituation förändrats genom exempelvis sjukskrivning, arbetslöshet eller separationer. Om du går igenom något sådant och känner att du börjar förlora kontrollen över din ekonomi så kan du kontakta mig direkt.

- Ju tidigare en person med ekonomiska problem tar kontakt med mig desto enklare kan vi lösa situationen. Det finns fler alternativ att jobba med om dina skulder inte nått kronofogden, förutom att göra en budget kan vi till exempel även förhandla med fordringsägarna. Men det är viktigt att komma ihåg att det aldrig är för sent att ta tag i din ekonomiska situation.

Vem är det som söker stöd och hjälp i ekonomiska frågor?
- Till mig kommer alla typer av människor. Det visar på att verkligen vem som helst kan få ekonomiska bekymmer. Som jag nämnde tidigare så är det ofta något som har hänt i personens liv som gjort att de tappat greppet om ekonomin. Till exempel sjukdom, dödsfall, separation eller att personen har blivit av med jobbet.

Hur arbetar du?
- Målet med mitt arbete är att hjälpa så många som möjligt av kommunens invånare att få en stabil och fungerande privatekonomi. Då fungerar det inte att skuldbelägga. Ekonomiska problem kan drabba alla och du ska aldrig skämmas för att söka stöd och hjälp.

- Jag vill inspirera och uppmuntra mina kunder att fortsätta utveckla det som fungerar bra samtidigt som vi tillsammans arbetar för att förbättra det som fungerar sämre.

- Det kostar ingenting att få budget- och skuldrådgivning hos mig. Jag har tystnadsplikt och allt vi pratar om stannar mellan oss. Alla är välkomna, du ska aldrig vara rädd att ta kontakt med mig.

Senast uppdaterad: 2016-09-19
Sidansvarig: Lina Wideland

Kontakt

Budget- och skuldrådgivare
Marita Stureson
Telefon: 0435-285 51
E-post: marita.stureson@klippan.se

Klippans kommun
Besöksadress: Trädgårdsgatan 12, Klippan
Postadress: Klippans kommun, 264 80 Klippan


Telefon: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se