Ungdomstjänst, ungdomsvård och medling

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Enhetschef
Marie Brynbo

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-16.00
Fredag
08.00-15.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Vi fältsekreterare hjälper ungdomar som blivit dömda i tingsrätten till insatser från socialtjänsten.

Ungdomstjänst är en fristående påföljd för ungdomar som dömts för brott, men som inte har behov av vård eller andra insatser från socialtjänsten. Ungdomstjänst innebär att man döms till oavlönat arbete i 20-150 timmar, beroende på vilket brott man begått. I ungdomstjänsten ingår också samtal hos fältsekrerare. Antalet samtal varierar beroende på hur många timmar ungdomstjänst man dömts till. Syftet med ungdomstjänst är att minska antalet ungdomar som döms till böter.

Ungdomarna kan också komma i kontakt med oss då de blivit dömda till ungdomsvård. Påföljden ungdomsvård är avsedd för ungdomar, främst sådana som är 15-17 år (men ända upp till 21 år), som har ett särskilt behov av stöd eller hjälp från socialtjänsten. Ungdomsvård kan innebära allt från att man går i enskilda samtal hos fältsekreterare eller deltar i ett påverkansprogram i socialtjänstens öppenvård, till placering på institution.

Vi hjälper till att arrangera medling mellan brottsoffer och gärningsman. I vissa fall kan vi vara behjälpliga som stöd vid polisförhör och rättegångar.