Klippans logotype

Angelägen torsdag

Den första torsdagen i mars, april och maj bjuder Kultur- och fritidsförvaltningen in till öppna och kostnadsfria föreläsningar. Här får du chansen att lyssna till intressanta perspektiv på aktuella samhällsämnen. Det ges också utrymme för dig i publiken att ställa frågor och komma med funderingar i ett kortare samtal som följer efter föreläsningarna.

Hederskultur - en del av den patriarkala maktordningen
4 maj

Alan Ali föreläser om hederskulturen.

Alan Ali.

Alan Ali

Tid: Torsdagen den 4 maj kl. 18.30-20.00.

Plats: Musikskolans konsertsal, Storgatan 9, Klippan.

Kostnad: Fri entré.

Program:
Vilka strukturer är det som ligger bakom våld och förtryck i heders namn? Vem är egentligen offret och vem är förövaren? Detta kommer Alan Ali att redogöra för under sin föreläsning där han också lyfter lösningar och vikten av förebyggande arbete.

Alan har de senaste sju åren arbetat med värdegrundsarbete, jämställdhet och med att förebygga hedersrelaterat våld. Här får du höra när han delar med sig av sin erfarenhet och kunskap.

Tidigare föreläsningar:
Cancerland - tur och retur

Den 2 mars berättade författaren och läkaren Karin Wahlberg om sina erfarenheter av att vara drabbad av en livshotande sjukdom, ändtarmscancer.


Program:

Först ut i vår föreläsningsserie var Karin Wahlberg, deckarförfattare och läkare. Hon drabbades av ändtarmscancer 2015. I sin senaste bok, Cancerland – tur & retur, tar hon med läsarna på sin resa in och ut ur Cancerlandet.

Rebecka Bohlin

Fotograf: Jan-Åke Eriksson

Tackla hatet

Den 6 april talade Rebecka Bohlin om yttrandefrihet och hat.

Program: Yttrandefrihet anses vara en av grundförutsättningarna för ett demokratiskt samhälle, men får man säga vad som helst, när som helst? Var går egentligen gränsen mellan yttrandefrihet och hat?  Och vad händer med vår yttrandefrihet när journalister hotas till tystnad?  Rebecka Bohlin, författare till boken ”Tackla hatet - om näthat, hot och hur du skyddar dig” berörde under denna angelägna torsdag just detta. 

Arrangörer till samtliga föreläsningar: Kultur- och fritidsförvaltningen i Klippan i samarbete med Antidiskrimineringsbyrån Helsingborg

Senast uppdaterad: 2017-04-07
Sidansvarig: Maria Ragnarsson

Kontakt:

Kultur- och fritidsförvaltningen
Besöksadress: Storgatan 9, se kartalänk till annan webbplats
Postadress: 264 80  Klippan
Telefon: 0435-280 00
E-post: kultur.fritid@klippan.se

Integrations- och föreningssamordnare
Love Hetz
Telefon: 0435-281 91
E-post: love.hetz@klippan.se

Klippans kommun
Besöksadress: Trädgårdsgatan 12, Klippan
Postadress: Klippans kommun, 264 80 Klippan


Telefon: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se