Föreläsningsserie: Angelägen Torsdag

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00


kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Den första torsdagen i oktober, november och december bjuder Klippans kommun tillsammans med Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne in till öppna och kostnadsfria föreläsningar. Här får du chansen att lyssna till intressanta perspektiv på aktuella samhällsämnen. Det ges också utrymme för att ställa frågor och komma med funderingar i ett kortare samtal som följer efter föreläsningen.

Alla föreläsningar är kostnadsfria och hålls i Musikskolans konsertsal klockan 18.30-20.00.
Lokalen är tillgänglig och hörslinga finns.

Kommande föreläsningar:


6 december
Att förändra världen - Stina Oscarson
”Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig?”, så lyder titeln på Stina Oscarsons nya bok vilken hon kommer att tala utifrån den här kvällen. Det kommer att handla om att vara medborgare, vi kommer att få inspiration till förändring och vi bjuds på en genomgång av vad som krävs för att demokratin ska upprätthållas.

Stina Oscarson

 

Tidigare föreläsningar:

4 oktober
Våld i nära relationer - Else-Marie Larsen
Else-Marie Larsen har de senaste 18 åren arbetat på Helsingborgs kvinnojour, som verksamhetschef och föreläsare. Den här torsdagskvällen ger hon oss en insyn i kvinnojourens arbete. Vi får också en redogörelse för vilka mekanismer som finns bakom våldet och vad som egentligen menas med normaliseringsprocess. Frågan om vad som kan göra att man stannar hos en våldsam partner får vi också svar på.

Else-Marie Larsen


1 november
Svart kvinna - Fanna Ndow
I november gästas vi av Fanna Ndow som har författat boken Svart kvinna. Boken baseras på vittnesmål av rasism, sexism och afrofobi som skickats till instagramkontot med samma namn. Instagramkontot startades våren 2014 och fick ett massivt gensvar med 10.000 följare på bara en dag. Fanna kommer utifrån egna och andras upplevelser guida oss igenom vardagsrasismens mekanismer, uttryck och konsekvenser.

Fanna Ndow