Föreläsningsserie: Angelägen torsdag

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00


kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Den första torsdagen i februari, mars, april och maj bjuder Klippans kommun och Antidiskrimineringsbyrån Helsingborg in till öppna och kostnadsfria föreläsningar. Här får du chans att lyssna till intressanta perspektiv på aktuella samhällsämnen.

Alla föreläsningar är kostnadsfria och hålls i Musikskolans konsertsal.

Kommande föreläsningar:

1 mars klockan 18.30
Alexandra Pascalidou - #MeToo – från hashtag till revolution

MeToo berör verkligen alla, oavsett om man själv har drabbats eller om man har stått vid sidan om. Den här föreläsningens syfte är att hålla debatten vid liv, att synliggöra det osynliggjorda och även inkludera de som känt sig exkluderade när det tidigare talats om sexuella övergrepp och trakasserier. Under föreläsningen delar Alexandra med sig av vittnesmål, verktyg och råd för arbetet vidare framåt.

Alexandra Pascalidou5 april klockan 18.30
Henrik Arnstad - Ondskans återkomst: Rasism, fascism och ultranationalism.

Efter andra världskriget bestämde sig världen för att de svartbruna ideologierna för evigt skulle fördömas från de mänskliga samhällena. Alla var antinazister. Men idag har rasism, fascism och ultranationalism återkommit och är politisk verklighet. Vad betyder egentligen orden och vilken är deras historia? Historikern och vetenskapsjournalisten Henrik Arnstad, författare till boken ”Älskade fascism”, berättar utifrån nutida forskning.

Henrik Arnstad3 maj klockan 18.30
Helena Dådring - Urfolk i Sverige och renar i Skåne

1977 erkände den svenska riksdagen samerna som ett ursprungsfolk i Sverige, men folkets historia sträcker sig flera århundraden tillbaks i tiden. Under den här föreläsningen får du följa med Helena Dådring på en resa med urfolket. En resa med gudinnor & väsen, halshuggning & rovdjursuppfödning i kombination med fantastisk natur, frihet och otrolig stolthet. Helena är samen som bosatt sig i Ljungbyhed och som med värme för sitt ursprung delar med sig av sin historia.

Helena Dådring