Samtalsforum: Angelägen Torsdag

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Klippans kommun bjuder tillsammans med Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne in till öppna och kostnadsfria samtalsforum kring aktuella samhällsämnen. Under samtalet ges det utrymme för att ställa frågor och komma med funderingar.

Angelägen Torsdag anordnas alltid klockan 18.30-20.00 i Musikskolans Konsertsal på Storgatan 9 i Klippan.
Det är gratis att vara med.
Lokalen är tillgänglig och hörslinga finns.

Kommande arrangemang:

Thor Rutgersson, foto: Magnus Liam Karlsson.


5 mars

Allt vi inte pratar om – olika aspekter av manlighet med Thor Rutgersson
Thor Rutgersson är författare och frilansskribent och skriver mycket om psykisk ohälsa och normer. För två år sedan skrev han ”Allt vi inte pratar om”, tillsammans med Ida Östensson från Make Equal. I podcasten med samma namn utforskar Thor olika aspekter av manlighet i varje avsnitt. Under kvällens samtalsforum Angelägen Torsdag pratar Thor om manlighet kopplat till ego och självbild.

Lär mer:
Thors hemsida Allt vi inte pratar omlänk till annan webbplats.
Thor Rutgerssons officiella hemsidalänk till annan webbplats.

Patrik Lundberg, foto: Julia Lindemalm.

2 april
Patrik Lundberg – hur kommer vi närmare varandra?
Patrik Lundberg, född 1983, är kolumnist på Expressen (tidigare Aftonbladet och Helsingborgs Dagblad), vice ordf i Sveriges Författarförbund och debuterade 2013 med sin självbiografiska bok Gul utanpå som handlar om utanförskap, om hur det är att växa upp som svensk med asiatiskt utseende. Boken nominerades till debutantpriset Slangbellan och till Skånskans kulturpris och belönades med Sölvesborgs kulturpris. 2014 utkom Onanisterna som handlar om ungdomar som stannar i sin hemkommun efter gymnasiet. År 2017 utkom på annat förlag Facit konsten att skriva krönikor och år 2018 kom hans senaste bok Berättelsen om Sverige.

På Angelägen Torsdag i Klippan den 2 april pratar Patrik utifrån sin bok Berättelsen om Sverige kring den svenska demokratin, polariseringen i samhället, konflikten mellan stad och landsbygd och om hur vi kan komma närmare varandra.

Läs mer:
Patrik Lundberg på Expressenlänk till annan webbplats.
Patrik Lundbergs Twitterkonto.länk till annan webbplats


Tidigare föreläsningar 2019:

7 mars Hans Linde
RFSU har sedan 1930-talet arbetat för lika rättigheter kring sexualitet.
Vi gästades av RFSU:s förbundsordförande Hans Linde som guidar oss igenom rätten att vara, välja och njuta.

4 april Irja Forsman
Vi gästades av Irja Forsman som belyser temat psykisk ohälsa. Utifrån sin livsresa ger hon oss en insyn i allt vad det innebär att leva med en psykisk diagnos, både utifrån svårigheter och möjligheter.

3 oktober Oscar Gullers Ahlin
Oscar Gullers Ahlin från det uppmärksammade Locker Room Talk gästade oss. Han berättade om hur ett UF-företag blev en nationell rörelse för jämställdhet inom idrotten, och om hur Donald Trump är värd ett tack för deras framgång.

7 november Emma Sundh och Maria Soxbo
Vi gästades av Emma Sundh och Maria Soxbo, journalister och författare, samt två av initiativtagarna till den virala succén Klimatklubben. I höst släpper de boken "Gör skillnad! Från klimatångest till handlingskraft".