Klippans logotype

Föreningsmässan blev en succé

Föreningslivet stod i fokus när eldsjälarna från kommunens föreningar träffade invånare på vår första mässa.

Över 1000 passerade dörrarna på Storgatan 9 i Klippan och mötte de 51 föreningar som ställde ut på mässan. Här tog besökarna del av det breda utbudet av aktiviteter och föreläsningar. Kontakter knöts både mellan föreningarna själva och med besökarna för givande samarbeten både idag och i framtiden.

Det fanns möjlighet att prova på olika idrotter som brottning, skytte och fotboll. En tillfällig ungdomsgård byggdes upp och även ett café i bibliotekets lokaler. Inne på biblioteket kunde de som ville vara en del av Ord- och bildverkstaden. Det bjöds på musikunderhållning när bland andra musikkåren, ungdomsorkestern och musikalen Bruksspelet uppträdde på scen.

Den som ville trotsa höstkylan utomhus kunde uppleva den populära streetart/graffitikonsten utanför lokalerna. Där gjorde även Brukshundsklubbens duktiga hussar, mattar och hundar fina uppvisningar.

Under dagen kunde besökarna ta del av fem olika föreläsningar med teman som hur man söker EU-bidrag och jämställdhetsarbete i föreningar. Det hela avslutades med en politikerdebatt om värdet av kultur och fritidsverksamhet.

– Det var första gången vi arrangerar en föreningsmässa i Klippans kommun, berättar kultur- och fritidschef Arne Grau Amnér. De fanns några barnsjukdomar rent organisatorisk men det blev en succé som bäddar för att detta kan komma att bli en utvecklingsbar tradition.

– Vi på kultur- och fritidsförvaltningen vill rikta ett stort tack till alla engagerade föreningar, politiker, föreläsare och personal som gjorde detta till en fantastisk lördag.

Senast uppdaterad: 2016-11-02
Sidansvarig: Lina Wideland

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen
Besöksadress: Storgatan 9, se kartalänk till annan webbplats
Postadress: 264 80  Klippan
Telefon: 0435-280 00
E-post: kultur.fritid@klippan.se

Integrations- och föreningssamordnare
Love Hetz
Telefon: 0435-281 91
E-post: love.hetz@klippan.se

Enhetschef, Bad och Fritid
Kontaktperson för idrottsföreningar
Jens Riis Olsson
Telefon: 0435-281 84
E-post: jens.olsson@klippan.se

I media

Helsingborgs Dagblad 2016-10-22
Välbesökt Föreningsmässalänk till annan webbplats

Klippans kommun
Besöksadress: Trädgårdsgatan 12, Klippan
Postadress: Klippans kommun, 264 80 Klippan


Telefon: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se