Gå till innehåll

Vi frågar kommuninvånare vad som är viktigt och vad de önskar kring framtida vård- och omsorgsboende

Klippans kommun kommer i december genomföra en telefonundersökning om vad 300 personer som är 75 år och äldre anser som viktigt vid utbyggnad av framtida vård- och omsorgsboende.

Ett markandsundersökningsföretag kommer på uppdrag av Klippans kommun att ringa upp 300 slumpvis utvalda personer 75 år eller äldre under december månad. De uppringda personerna kommer få besvara några korta frågor som handlar om deras synpunkter på vad som de anser påverkar val av vård- och omsorgboende.

Frågorna berör bland annat om man vill att framtida boende är centrumnära eller nära grönområden, om det ska vara litet eller en större byggnad med gemensamma ytor och om det ska ha möjlighet till parboende.

Hur vet jag att det är personer från undersökningen som ringer mig?

Företaget som ringer upp heter Exquiro och kommer berätta att de ringer på uppdrag av Klippans kommun. De kommer endast ställa frågor som berör vård- och omsorgsboende. De kommer inte att be om några personuppgifter eller att du ska logga in någonstans.

Blir du uppringd av någon och ombedd att lämna ut personnummer eller att du ska logga in med ditt Bank-ID så lägg på luren. Berätta gärna detta för oss så vi vet om det.

Varför genomför vi undersökningen?

Vi vill att kommuninvånare ska få en chans att göra sina röster hörda så att vi får veta vad de tycker och vilka önskemål som finns.

Utifrån kommunens demografi (som innefattar befolkningsstorlek, tillväxt och ålder) gör kommunen en långsiktig planering och utreder hur stort behovet av platser på vård- och omsorgsboende i kommunen bedöms vara under de kommande 5, 10 respektive 15 åren. Vi ser att behovet av platser kommer att öka i framtiden och det kommer innebära att vi kommer att behöva ta höjd för detta i vår planering.

Marknadsundersökningen hjälper oss i arbetet med att utreda vad som är viktigt för kommuninvånare vid framtida planering av en utökning av platser på vård- och omsorgsboenden och vad som påverkar val av boende.

Vi tackar alla som ställer upp och besvarar våra frågor!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 december 2023