Kulturstipendium

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
OBS! Sista dag för ansökan har varit. Besked om stipendiater meddelas i slutet av november. Prisutdelning sker vid kommunfullmäktiges sammanträde i december 2108.

Följande gäller för Klippans kommuns Kulturstipendium:

  • Klippans kommuns kulturstipendium är avsett att stimulera och stödja lokalt verksamma personer inom följande verksamhetsområden: litteratur, konst, arkitektur, musik, teater, dans, foto, film, journalistik, m.m.
  • Arbetsstipendium avses bidra till kostnader i samband med angivet pågående eller planerat arbete.
  • Resestipendium avses bidra till kostnader för studieresor med angiven målsättning.
  • Kulturstipendium utdelas till person/personer eller förening som är verksamma i eller som har annan särskild anknytning till Klippans kommun.

Välkommen att söka 2018 års Kulturstipendium i Klippans kommun!

Ansök senast söndag 21 oktober 2018 via e-tjänsten här , klicka på Uppleva & Göra – Kultur och fritid.

För frågor och mer info kontakta Lotta Andgren, kulturutvecklare: lotta.andgren@klippan.se

 

År 2017 delades två Kulturstipendier ut:
Sankt Petri-guiden Anders Clausson fick 7000 kr och Klippanskrivarna fick 15 000 kr.

Anders Clausson
har länge varit mycket intresserad av Sankt Petri Kyrka i Klippan och dess arkitekt Sigurd Lewerenz. I samband med sin pensionering började han guida besökare i kyrkan. Som guide har Clausson haft kontakt med arkitekter och studenter från hela världen. På sin hemsidalänk till annan webbplats har han sammanställt fakta om kyrkan och lagt ut fotografier. Anders Clausson fick stipendiet för att ytterligare kunna fördjupa sin kunskap om Sankt Petri Kyrka. Han önskar resa till Stockholm för att besöka ArkDes där  kyrkans samtliga ritningar finns att studera.

Klippanskrivarna
består av sju skribenter i olika åldrar. Gruppen har skrivit och publicerat tre böcker "Orden runt Klippan 1-2-3". Nu önskar deltagarna utveckla sitt skrivande och får stipendiet för att kunna anlita professionell hjälp.

Läs mer om Kulturstipendiaternalänk till annan webbplats.

2017 års stipendier delades ut vid kommunfullmäktiges sammanträde i december.

 

Tidigare stipendiater
2016 delades följande kulturstipendier ut:

Anita Larsson, 10 000 kr till publicering och marknadsföring av en kommande bok, den tredje i en serie som utspelar sig i Minnesota, USA.
Alexander Persson, 5000 kr. Han ska släppa två musikalbum, samt en EP. Dessutom arbetar Alexander med inspelning av musikvideor.
Rebecca Sharp, 5000 kr för att kunna fortsätta utvecklas inom sitt konstområde och till utställningskostnader i samband med att hon ställer ut i Klippans Konsthall 2017.
Rafael Modig, 5000 kr till nya verktyg för att kunna främja sin utveckling som konstnär. Han både målar och fotograferar. Rafael har också en önskan om att resa till Japan och uppleva kulturen där.


För mer information kontakta Lotta Andgren, kulturutvecklare: lotta.andgren@klippan.se

ur Författningssamling för Klippans kommun: Regler för kulturstipendiumPDF (pdf, 45.8 kB)