Utbildning & Barnomsorg

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Välkomna till förskolor och skolor i Klippans kommun

Ett av de prioriterade målen för Klippans skolor är att skapa en skola med brett urval av trygga, lärande miljöer där det slutliga målet är hundraprocentig måluppfyllelse. En förutsättning för detta är att våra pedagoger lär känna varje barns sätt att lära, och att de skapar en trygg miljö, där varje barn och ungdom känner sig respekterad och betydelsefull och får väl anpassade uppgifter.
Skolforskning visar att yrkesskickliga lärare är den enskilt viktigaste faktorn för elevernas studieresultat och deras måluppfyllelse. Vi vill ligga i framkant utifrån pedagogiska metoder och organisering av undervisningen. Därför satsar vi på förstelärartjänster.

Nyheter Utbildning och barnomsorg

 • De arbetar för ökad tolerans bland elever


  2020-01-28 I höstas drog Toleransprojektet igång i Klippans kommun. Projektet handlar om att elever ska reflektera över etiska dilemman, personligt ansvar och människovärde samt träna sin förmåga till samarbete, empati och problemlösning i en historisk kontext.
 • Vi kör igång med fler utbildningsomgångar för trafiklärare


  2020-01-17 Efter det lyckade resultatet för våra trafiklärarstudenter som tog examen förra året har Klippans kommun fått grönt ljus att bedriva ytterligare utbildningstillfällen. I höst startar en ny omgång.
 • Försenade fakturor för barnomsorgen


  2020-01-17 På grund av ett tekniskt fel i systemet som skapar fakturorna kommer de skickas ut senare är normalt i januari.
 • Håll utkik efter Tegelbruksskolans karavan


  2019-12-18 Under onsdagseftermiddagen kommer elever på Tegelbruksskolan att köra en åtta bilar lång karavan mellan Klippan, Helsingborg och Ängelholm för att marknadsföra skolan.
 • Kom ihåg att uppdatera schema och inkomst


  2019-12-10 Vi vill påminna alla vårdnadshavare som har barn i förskola, fritidshem och pedagogsik verksamhet att uppdatera scheman och inkomst i vår portal så uppgifterna stämmer.