Utbildning & Barnomsorg

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00


kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Välkomna till förskolor och skolor i Klippans kommun

Ett av de prioriterade målen för Klippans skolor är att skapa en skola med brett urval av trygga, lärande miljöer där det slutliga målet är hundraprocentig måluppfyllelse. En förutsättning för detta är att våra pedagoger lär känna varje barns sätt att lära, och att de skapar en trygg miljö, där varje barn och ungdom känner sig respekterad och betydelsefull och får väl anpassade uppgifter.
Skolforskning visar att yrkesskickliga lärare är den enskilt viktigaste faktorn för elevernas studieresultat och deras måluppfyllelse. Vi vill ligga i framkant utifrån pedagogiska metoder och organisering av undervisningen. Därför satsar vi på förstelärartjänster.

Nyheter Utbildning och barnomsorg

 • Vi uppmärksammade trafiknykterhetens dag på Tegelbruksskolan


  2019-05-14 Den 14 maj uppmärksammas trafiknykterhetens dag. Dagen grundades 2002 och uppmärksammar de som drabbats av rattfylleri och deras anhöriga genom manifestationer och olika evenemang.
  I Klippans kommun uppmärksammade vi dagen på Tegelbruksskolan, då skolans elever vistas mycket i trafiken och därför utsätts för risken att möta rattonyktra förare. 
 • Första trafiklärarna har tagit examen – alla har fått jobb


  2019-05-09 För drygt ett år sedan tog Klippans kommun hem yrkesutbildningen trafiklärarutbildningen i egen regi och nu har de första eleverna tagit sin examen.
 • 2019 fyller Flygteknikcenter Ljungbyhed 20 år


  2019-05-06 I augusti 1999 startade Flygteknikcenter Ljungbyhed som en del av Klippans Gymnasieskola med en gymnasieklass på 20 elever och fyra lärare i nyrenoverade och fina, men något ödsliga lokaler på Hangarvägen 4 i Ljungbyhed.
 • Forska om förskola i Klippans kommun


  2019-04-26 Vi utlyser forskningsuppdrag ”Förskolans betydelse för elevers skolresultat och sociala förmågor i Klippans kommun”. Vill du ge oss din expertis om hur det ser ut i vår kommun?
 • Bofinkenskolan tävlar i Vi i femman


  2019-01-22 Ett stort grattis till Bofinkenskolan där femteklassarna har gått vidare till semifinal i kunskapstävlingen Vi i femman.