Utbildning & Barnomsorg

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00


kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Välkomna till förskolor och skolor i Klippans kommun

Ett av de prioriterade målen för Klippans skolor är att skapa en skola med brett urval av trygga, lärande miljöer där det slutliga målet är hundraprocentig måluppfyllelse. En förutsättning för detta är att våra pedagoger lär känna varje barns sätt att lära, och att de skapar en trygg miljö, där varje barn och ungdom känner sig respekterad och betydelsefull och får väl anpassade uppgifter.
Skolforskning visar att yrkesskickliga lärare är den enskilt viktigaste faktorn för elevernas studieresultat och deras måluppfyllelse. Vi vill ligga i framkant utifrån pedagogiska metoder och organisering av undervisningen. Därför satsar vi på förstelärartjänster.

Nyheter Utbildning och barnomsorg

 • Ny dataskyddsförordning (GDPR) införs den 25 maj


  2018-05-25 Den nya dataskyddsförordningen börjar gälla 25 maj 2018 och ersätter då personuppgiftslagen (PuL). Dataskyddsförordningen är en ny reglering för hur behandling av personuppgifter får ske inom EU.
 • Elever i årskurs 3 på Åbyskolan ställer ut en vernissage


  2018-05-17 Vernissagen handlar om unika individer under andra världskriget och 1900-talets Berlin och är en del av kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering.
 • Studenten


  2018-05-17 Fredagen den 8 juni tar eleverna på Klippans gymnasieskolor studenten.
 • Fria resor i kollektivtrafiken under sommarlovet


  2018-05-11 Regeringen har beslutat att alla Sveriges ungdomar som vårterminen lämnar antingen årskurs 6 till 9 i grundskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan ska kunna resa gratis i kollektivtrafiken under sommarlovet. Även grundsärskolan, årskurserna 6 till 10 i specialskolan, årskurs 1 och 2 i gymnasiesärskolan samt asylsökande i dessa årskurser får sommarlovsbiljetten.
 • Fritidshem för blivande förskoleklasselever


  2018-05-09 Har du ett barn fött 2012 som ska börja förskoleklass till hösten är det hög tid att ansöka om fritidshemsplats, om du har behov av det samt säga upp eventuell förskoleplats.