Nyhetsarkiv

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Nyhetsarkiv

Julfest 2016
Onsdagen den 21 december var det julfest för Täppans alla barn och pedagoger. Vi dansade kring granen, och Tomten kom på besök och bjöd på pepparkakor

Lucia 2016
Tisdagen den 13 december firades Lucia på Täppan. Barnen på avdelningarna Rådjuret och Gladan gick lucia för barnen på övriga avdelningar. 
På eftermiddagen bjöds alla vårdnadshavare in till fika på respektive avdelning i samband med att barnen hämtades.

Vi klär midsommarstången 2016


Midsommarfest 2016
Torsdagen den 23 juni höll Täppan traditionsenligt midsommarfest för barn och pedagoger. Vi blev bjudna på glass.
Sedan klädde vi midsommarstången tillsammans,
och sjöng och dansade kring stången.

 


 

 

Täppan 3 lyfts på plats


Täppan 3 byggdes

Under våren 2016 byggdes Täppan ut med 3 avdelningar. Den 11 april 2016 möttes pedagoger, barn och föräldrar av en karavan av lastbilar, med modulsektioner samt en stor byggkran på gården. Det var en spännande dag, då vi fick följa hur sektion, efter sektion lyftes på plats. 

Förskolans dag 2016

Den 19 maj firade vi Förskolans dag
Det gjorde vi genom att föräldrarådet bokat in trollkarlen Tobias Chilli, som kom och trollade  för oss på förmiddagen. På kvällen bjöd personal och föräldraråd in alla Täppans familjer till Grillkväll med loppis. Alla avdelningarna presenterade även sin projektarbeten som de arbetat med under läsåret med utgångspunk i Barns språkutveckling.

Barnsäkerhetensdag 2016

Barnsäkerhetensdag 2016
Den 12 maj firade vi barnsäkerhetens dag som arrangeras av Volvia i samarbete med NTF, för att uppmärksamma vikten av att barn åker säkert i bilen. Det gjorde vi genom att barnen på Täppan gick baklängesmarschen. Efter målgång fick alla barn som deltog i marschen medalj och pysselbok.

Skräpplockarvecka, vecka 18 2016
Under veckan har vi deltagit i Håll Sverige Rents Skräpplockar vecka, så veckan har gått i skräpens tecken. Innehållet har varierat på de olika avdelningarna, men alla har varit ute och plockat skräp i naturen, och pratat om skräp.

Påskfest 2016
På Skärtorsdagen hade Täppan traditionsenligt påskfest. Det blev olika aktiviteter på förmiddagen med bland annat besök av en Höna och dans kring påskriset.

Julfest 2015
Torsdagen den 17 december hade hela Täppan en gemensam julfest i allrummet. Vi dansade kring granen och fick besök av Tomten, som bjöd på pepparkakor och önskade alla en god jul. Till lunch bjöd köket på julbord. 

Gruffalo luciatåg på avdelningen Skalbaggen 2015

Gruffalons Luciatåg


Lucia 2015

Klockan 7 på morgonen den 11 december samlades barn, föräldrar och pedagoger på Täppan för att fira lucia. Barnen gick lucia och sjöng för föräldrarna och efteråt bjöds det på fika.

 

Medalj Täppanloppet 2015


Täppanloppet 2015
Den 20 oktober gick årets Täppanlopp. Traditionsenligt sprang förskolans barn runt Täppan påhejade av en del föräldrar, pedagoger och sina kompisar. Efter loppet bjöds barnen på nyponsoppa och det blev medaljutdelning.