EU-projekt

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
On the road

We are on the road

Från höstterminens start medverkar Antilopenskolan i ett EU-projekt. EU finansierar vårt samarbete med en skola i Kroatien. Syfte med projektet är att pedagoger på båda skolor höjer sin kompetens inom pedagogik och användning av datorer och modern teknik.

Projektet kommer att sträcka sig över två år och planerade aktiviteter ska finansieras med EU medel. Med planerade aktiviteter menas föreläsningar, praktiskt arbete i klassrummet, erfarenhetsutbyte med kolleger i Kroatien under ömsesidiga besök men också elevutbyte.

Vecka 44 fick Antilopenskolan besök av 10 lärare från OS ”Ivo Andric”, Zagreb och under vecka 14 kom en grupp elever från samma skola och medverkade i undervisningen på Antilopenskolan.

Under nästa läsåret 17/18 har vi planerat både lärar- och elevbesök till vår partnerskola i Zagreb.

All information om projektet lägger vi upp på en plattform som heter eTwinning. Bara personer som medverkar i projektet och våra elever kan komma in och titta vad vi har gjort och hur långt har vi kommit i projektet.

Eftersom vi kommer att lägga upp elevernas arbete på plattformen kan också vårdnadshavare få tillgång till den plattformen. Alla vårdnadshavare som är intresserade av detta kan anmäla sig till lärare som undervisar deras barn. Därefter Lisette Kristensson och Ljerka Cacija som är administratörer för en del av projektet kan skapa inloggningsuppgifter och skicka till er.

Under projektets tid ska vi organisera workshops på skolan för att visa vad eleverna har skapat och berätta om hur det går med projektet.

Våra förväntningar är att ni kommer att i första hand stöttar era barn i skolarbete och att ni, i mån av tid, besöker vår sida på eTwinning och titta på vad eleverna har gjort.

För oss är det viktigt att ni sprider information om projektet eftersom genom internationellt samarbete arbetar vi aktivt med flera viktiga delar av läroplanen.

I högerkanten kan ni ser kortare bildspel och filmer från projektet.

Länkar till filmer på Youtube från EU-projektet: