Ljungbyhedsskolan

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Kundtjänst: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se
Besöksadress:
Trädgårdsgatan 12, 264 80 Klippanlänk till annan webbplats

Kontakt Ljungbyhedsskolan
Besöksadress:
Nybrogatan 9, Ljungbyhed.
Telefon: 0435-44 11 12
Rektor: Marie Gärdby
Biträdande rektor: Kenneth Dådring

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00

 

Sjukanmälan av elev
Sjukanmälan av elev ska göras före klockan 08.00 via Skolportalen. Sjukanmälan ska göras varje dag.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Ljungbyhedsskolan

Grundskola f-9

#Ljungbyhedsskolan#outdoor

Hur lätt är det inte att fastna framför datorn eller tv:n i flera timmar. Utifrån vår profil, idrott/hälsa/natur, vill vi lära våra elever hur viktigt det är att röra på sig och äta hälsosamt så att de får kunskap om vad de kan göra för att leva ett hälsosamt liv. Vår profil genomsyrar hela vår verksamhet, i vardagen när det gäller arbetet med att nå kunskapsmålen, såväl som vilka evenemang och aktiviteter vi arrangerar. Här får ditt barn god och näringsrik mat, vi förlägger ofta undervisning utomhus och skolan har en uppsättning kanoter som vi gärna använder. 

Några exempel på återkommande aktiviteter på skolan är:

  • Välgörenhetslopp, vårt senaste var till stöd för Barncancerfonden.
  • Klosterlunken/Minilunken
  • Skolans kanotmästerskap
  • Vårvandring åk 6-9
  • Sportident tillsammans med orienteringsklubben
  • Vintersportdag, till exempel Skridskoåkning på naturis 

#Ljungbyhedsskolan#outdoor

Elevinflytande

Elevinflytande genomsyrar hela vår verksamhet. Vi tar ofta hjälp av våra elever i arbetet med att utveckla och förbättra vår skola.

Så här arbetar vi med elevinflytande: 

• Klassråd och elevråd hålls i varje klass en gång i månaden. Då skrivs ett protokoll som sedan läggs upp i aktiviteten ”elevdelaktighet”.

• Elevernas protokoll diskuteras i elevdelaktighetgruppen och eventuella handlingsplaner upprättas.

• Ledningsgruppen tar beslut om handlingsplanerna.

Varje klass har även en ”förslagslåda” där eleverna kan lämna in åsikter, synpunkter och intressen. 

Om detta, samt mer i detalj hur vi arbetar med elevinflytande, kan du läsa i Ljungbyhedsskolans policy för elevdelaktighet och klassråd/elevråd. 

Vi vänder oss även till våra elever för att få förslag, tips och idéer på vad som kan förbättras och hur. Under hösten 2016 kommer vi bland annat att ta hjälp av eleverna för att se om det finns otrygga platser på skolans område.

Trygghet och trivsel

Under hösten kommer vi att genomföra trygghetsvandringar med våra klasser för att få en tydlig bild över var eleverna känner sig trygga och var det kan finnas otrygga platser. Vi kommer även att följa upp vandringarna med en ritning över skolan där eleverna får placera in trygga respektive otrygga platser, och vi kommer att samla in och ta del av elevernas egna berättelser.  

Vi kommer även att arbeta med att göra mottagandet av de nyanlända eleverna tryggare. Vi vill att de alltid ska veta var de ska vara när de är i skolan. 

IKT

På Ljungbyhedsskolan arbetar vi med IKT som en naturlig del i undervisningen. Alla elever från årskurs fyra till årskurs nio har ett eget IKT-verktyg. Eleverna använder sitt verktyg till bland annat att söka information på, skriva inlämningsuppgifter, arbeten men även för bild- och filmredigering. Skolan har också tillgång till flera webbprogram och en skolportal som för många elever används dagligen. Exempel på webbprogram som eleverna har tillgång till är studi.se, skolavtal.se, ne.se, minecraft education.


Pedagogerna på skolan har fått och får återkommande utbildning och information om hur IKT-verktygen kan användas i undervisningen och tips på vilka program som är aktuella just nu.

Relaterade länkar och dokument

PROJEKT HÅLLBAR HÄLSAPDF (pdf, 167.6 kB)