Ljungbyhedsskolan

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Kundtjänst: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se
Besöksadress:
Trädgårdsgatan 12, 264 80 Klippan


länk till annan webbplats
Kontakt Ljungbyhedsskolan
Besöksadress:
Nybrogatan 9, Ljungbyhed.
Telefon:  0435–284 21
Rektor: Chanette Bellander
Biträdande rektor: Kenneth Dådring

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00


Sjukanmälan av elev
Sjukanmälan av elev ska göras före klockan 08.00 via Skolportalen. Sjukanmälan ska göras varje dag som eleven är sjuk.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Ljungbyhedsskolan är en grundskola med årskurs f-9 som ligger i natursköna Ljungbyhed. Skolan har en stor skolgård och Rönne å i direkt närhet till skolan.

Ljungbyhedsskolans outdoorprofil med idrott, hälsa och natur i fokus
Hur lätt är det inte att fastna framför datorn eller tv:n i flera timmar. Utifrån vår profil, idrott/hälsa/natur, vill vi lära våra elever hur viktigt det är att röra på sig och äta hälsosamt så att de får kunskap om vad de kan göra för att leva ett hälsosamt liv. Vår profil genomsyrar hela vår verksamhet, i vardagen när det gäller arbetet med att nå kunskapsmålen, såväl som vilka evenemang och aktiviteter vi arrangerar. Här får ditt barn god och näringsrik mat, vi förlägger ofta undervisning utomhus och skolan har en uppsättning kanoter som vi gärna använder. 

Några exempel på återkommande aktiviteter på skolan är:

  • Välgörenhetslopp, vårt senaste var till stöd för Barncancerfonden.
  • Klosterlunken/Minilunken
  • Skolans kanotmästerskap
  • Vårvandring åk 6-9
  • Sportident tillsammans med orienteringsklubben
  • Vintersportdag, till exempel skridskoåkning på naturis 

Läs mer on Ljungbyhedsskolans outdoorpofil.


Elevinflytande
Elevinflytande genomsyrar hela vår verksamhet. Vi tar ofta hjälp av våra elever i arbetet med att utveckla och förbättra vår skola.

Så här arbetar vi med elevinflytande: 

  • Klassråd och elevråd hålls i varje klass en gång i månaden. Då skrivs ett protokoll som sedan läggs upp i aktiviteten ”elevdelaktighet”.
  • Elevernas protokoll diskuteras i elevdelaktighetgruppen och eventuella handlingsplaner upprättas.
  • Ledningsgruppen tar beslut om handlingsplanerna.

Varje klass har även en ”förslagslåda” där eleverna kan lämna in åsikter, synpunkter och intressen. 

Trygghet och trivsel
Vi har genomfört trygghetsvandringar med våra klasser för att få en tydlig bild över var eleverna känner sig trygga och var det kan finnas otrygga platser. Vi har därefter följt upp vandringarna och vidtagit årgärder för att skapa en tryggare plats för eleverna för att öka trivseln på skolan.  

Vi arbetar också med att göra mottagandet av de nyanlända eleverna tryggare. Vi vill att de alltid ska veta var de ska vara när de är i skolan. 

IKT
På Ljungbyhedsskolan arbetar vi med IKT som en naturlig del i undervisningen. Alla elever från årskurs fyra till årskurs nio har ett eget IKT-verktyg. Eleverna använder sitt verktyg till bland annat att söka information på, skriva inlämningsuppgifter, göra arbeten samt även för bild- och filmredigering. Skolan har också tillgång till flera webbprogram och en skolportal som för många elever används dagligen. Exempel på webbprogram som eleverna har tillgång till är studi.se, skolavtal.se, ne.se och minecraft education.

Pedagogerna på skolan har fått och får återkommande utbildning och information om hur IKT-verktygen kan användas i undervisningen och tips på vilka program som är aktuella just nu.

Ljungbyhedsskolans stora skolgård täckt av snö