Gå till innehåll

Bo bra i Klippans kommun

Bild med gröna streck och texten Bo bra i Klippans kommun

Invånare i Klippans kommun ska ha förutsättningar och möjligheter att göra bra val för sin egen hälsa och vardag. Att skapa dessa möjligheter och förutsättningar är viktigt för oss och därför startar vi under hösten i gång satsningen Bo bra i Klippans kommun.

Inom Bo bra i Klippans kommun bjuder vi in kommuninvånare till informationsträffar på olika teman med fokus på hemliv, boende, arbetsliv och vardagsekonomi. Genom att erbjuda en ökad kunskap inom områden som är viktiga för allas vår vardag vill vi skapa möjligheter för kommuninvånare att utvecklas efter egen förmåga.

Det är också en inbjudan till att komma och träffa oss i kommunen och ställa frågor.

Verksamhetschef för myndighet Anne Sögaard berättar mer:

- Bo bra i Klippans kommun är en satsning där flera av våra verksamheter jobbar tillsammans för att möta och sprida kunskap till kommuninvånarna. Alla som bor i Klippan ska ges möjligheten att få veta mer om vad de själva kan göra för att må och bo bra, utifrån sina egna förutsättningar."

- Utöver att sprida kunskap om områden som boende och vardagsekonomi blir det en träffpunkt som ger invånarna möjlighet att förmedla vad som är viktigt för dem och hur vi kan möta detta.

Ämnen som tas upp under träffarna är bland andra vuxenutbildning, bostad, vad det innebär att gå från ungdom ut i vuxenlivet samt privatekonomi och budget.

Fysiska informationsträffar och dialog med kommuninvånarna kommer kompletteras genom digital kunskapsspridning och tryckt material.

Bo bra i Klippans kommun är också ett samarbete mellan Klippans kommun och andra aktörer. Vi krokar arm med arbetsförmedlingen och Treklövern för att ge deltagarna på våra informationsträffar kunskap om vilka möjligheter som finns för att göra bra val för sin egen hälsa och vardagssituation.

Bo bra i Klippans kommun är en del av arbetet för ett hållbart Klippan och Agenda 2030.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
16 augusti 2023