Klippans logotype

STUDIEPLAN

Lärlingsutbildning (exempel)

- Eleven lär sig grunderna inom ett yrke på skolan med ett program under årskurs ett.

- Under årskurs två och tre förläggs mycket tid på ett företag som lärlingsutbildning. Företaget har en handledare som hjälper eleven att lära sig yrket. Skolan har en ansvarig lärare som ser till att utbildningen följer den standard och de kurser som krävs,

 

Lärlingsutbildning

Är du behörig till ett yrkesprogram, men har tankar på en utbildning som inte riktigt stämmer med något av våra nationella program? Du har kanske även nära kontakt med ett företag som arbetar med ditt intresseområde.

Lärlingsutbildning är en möjlighet för dig som är mycket målmedveten och kan fullfölja en utbildning utan stöd av att tillhöra en traditionell klass. Tillsammans med ett företag i branschen utformar vi en studieplan för minst häften av din gymnasieutbildning. I den övriga delen av utbildningen läser du gymnasiegemensamma ämnen och yrkesämnen på skolan.

Vi erbjuder Inriktningen Maskin och lastbilsteknik inom fordonsprogrammet som lärlingsutbildning. Det första året är utbildningen förlagd på skolan, under årskurs två och tre en allt större andel på lärlingsföretaget. Utbildningen ger dig kunskaper i att söka efter fel, reparera och serva maskiner och lastbilar.

Kontakta rektor Ann-Sofie Widén för mer information.

Senast uppdaterad: 2016-11-23
Sidansvarig: Irving Osbjer

KONTAKT

Rektor

Ann-Sofie Widén 0435 - 284 51
ann-sofie.widen@klippan.se

Studievägledare

Irving Osbjer
0435 - 284 57
irving.osbjer@klippan.se

RELATERADE LÄNKAR

www.skolverket.selänk till annan webbplats
Här finns information om lärlingsutbildning, mål och kursplaner.

Klippans kommun
Besöksadress: Trädgårdsgatan 12, Klippan
Postadress: Klippans kommun, 264 80 Klippan


Telefon: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se