Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Busskort för gymnasieelever - du kan söka redan nu

Publicerat: 2018-06-14

Går du på gymnasieskola, kommunala eller fristående skolor, har din hemkommun ansvar för kostnaden för dagliga resor mellan bostaden (folkbokföringsadress) och skolan.

Förutsättning för stöd till dagliga resor är att det är minst 6 kilometer till skolan, och att du inte samtidigt får inackorderingstillägg.

Om du bor i Klippans kommun, går på Klippans gymnasieskola och har minst 6 kilometer till skolan kommer ditt terminskort att skickas hem till dig.

Om du bor i Klippans kommun men går på en gymnasieskola i en annan kommun fyller du i e-tjänsten som du finner under E-tjänster och blanketter, under gymnasieskola - Skolkort för dagliga resor mellan bostad och gymnasieskola utanför Klippan - ansökan. Du måste legitimera dig med Bank-id för att kunna göra din ansökan. Har du inte Bank-Id, besök  kundtjänst på kommunhuset och ha med dig din legitimation. Om du beviljas ett terminskort så kommer det sedan att skickas hem till dig innan skolstart.

Har du frågor kring busskorten eller om du önskar göra en felanmälan utav ditt kort, tex borttappade eller avmagnetiserade kort, så är du välkommen att kontakta kundtjänst 0435-28000 eller kundtjanst@klippan.se