Klippans logotype

Gymnasiesärskolan

Gymnasiesärskolan är en avgiftsfri och frivillig skolform som ungdomar med en utvecklingsstörning kan välja efter avslutad grundsärskola eller träningsskola.

På alla våra program får du lära dig att samarbeta och att med god service möta människor eftersom du kommer att behöva detta i ditt arbete.
Du får många möjligheter till att träna detta då vi arbetar med projekt ute i ”verkligheten” varvat med teori i klassrummet. Detta ska leda till att du hittar något som du skulle kunna tänka dig att praktisera inom under din utbildning och förhoppningsvis ge dig en sysselsättning efter dina fyra år i gymnasiesärskolan.

Programmet för administration, handel och varuhantering är till för dig som vill arbeta inom handel, administration eller kommunikation. Du kan också arbeta på ett varulager. Programmet passar dig som tycker om att arbeta med service och som trivs i mötet med olika människor.

Programmet för fordonsvård och godshantering är ett program för dig som är intresserad av olika typer av fordon, lager och godshantering.

Individuella programmet är till för dig som inte kan gå på ett nationellt program i gymnasiesärskolan på grund av din funktionsnedsättning. Det individuella programmet ska utformas på ett sådant sätt att det passar just dig. Utbildningen ska ge dig kunskaper som du kan använda för att du ska få ett så självständigt och aktivt liv som möjligt.

Gymnasiesärskolans individuella program finns på Facebook.länk till annan webbplats Välkommen att följa oss!

Rektor

Håkan Persson
hakan.persson(at)klippan.se

Arbetslagsledare
Christine Thioub
0734 - 398706
christine.thioub(at)klippan.se

SYV
Stefan Klüft
0435 28 413
stefan.kluft@klippan.se

Senast uppdaterad: 2016-06-20
Sidansvarig: Ulf Ekberg

Klippans kommun
Besöksadress: Trädgårdsgatan 12, Klippan
Postadress: Klippans kommun, 264 80 Klippan


Telefon: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se