Anpassningar i våra verksamheter

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Här finns information om anpassaningar i våra verksamheter. Här finns också information om de verksamheter som fortsatt är öppna och igång.

Kultur och fritid

Våra bibliotek, badhuset, fritidsgårdar, musikskolan, idrottshallar och idrottsanläggningar kommer fortsatt vara öppna men med anpassad verksamhet, öppettider och antal besökare/deltagare för att minska smittspridning av Covid-19.

Biblioteken
Biblioteken håller fortsatt öppet, men med följande anpassningar:

  • Biblioteken håller endast öppet för att hämta och lämna böcker eller annan media.
  • Samtliga arrangemang och evenemang ställs in.
  • Biblioteken används inte för möten och grupparbeten och vi erbjuder för tillfället inga sittplatser.

Biblioteken har anpassade öppettider enligt följande:

  • Klippans bibliotek öppnar klockan 13.00 på vardagar istället för klockan 10.00.
  • Ljungbyheds bibliotek stänger onsdagar men fortsatt öppet tisdagar och torsdagar.
  • Östra Ljungbys bibliotek stänger torsdagar men fortsatt öppet måndagar och onsdagar.

Klippans badhus
Håller öppet för allmänhetens bad men antalet badande samtidigt begränsas.
Bastun hålls stängd.
All gruppträning, vattengymnastik ställs in.

*Uppdaterat beslut 30/10: Från och med måndag stänger friskvården i Klippan och Ljungbyhed.

Fritidsgårdarna Sågen och Holken
Håller fortsatt öppet för besökare men har inga arrangemang och evenemang.

Musikskolan
Undervisning fortsätter med uppbyggda rutiner.

Idrottshallar och gymnastiksalar och idrottsanläggningar
Vi följer Riksidrottsförbundets riktlinjer vilket innebär att våra anläggningar endast kan bokas för barn- och ungdomsverksamhet födda från 2005 och senare.
Vi erbjuder ingen seniorverksamhet i våra lokaler.
Vi uppmanar alla att bedriva eventuell verksamhet utomhus.
Vi uppmanar våra föreningar till fortsatt träning för barn och unga och fortsätter att anpassa träningen för att minimera risken för smittspridning samt ställa om träning för att minimera kroppskontakt.
Inga lokaler kan bokas för fester, födelsekalas et cetera.

Utbildning och barnomsorg

Klippans kommun följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskyddsläkare och håller samtliga av våra grundskolor öppna. Distansundervisning gäller för gymnasieskolorna.

Om du har frågor om verksamheten på en viss skola hänvisar vi dig till rektorn för den skolan.

Efter beslut från Regeringen övergår Klippans gymnasieskolor till distansundervisning från och med måndagen den 7/12 och fram till 6/1. Detta för att minska smittspridningen av covid-19.
Elever och vårdnadshavare får information via sina respektive skolor.

Mer information om distansundervisning för gymnasieskolorna finns här.

Om vi skulle få en lokal smittspridning i en av skolans övriga verksamheter kommer vi fatta beslutet att stänga delar av eller hela den aktuella verksamheten.

Grundskolan, särskolan och förskolan kommer vara öppna men med möjlighet för distansundervisning i grundskolan för enstaka klasser. Detta om vi ser en smittspridning bland elever i klassen.

När nya rekommendationer kommer informerar vi om det på klippan.se samt direkt till elever och vårdnadshavare via Skolportalen.

Senaste uppdaterade informationen från Klippans gymnasieskolor.

Vård och omsorg

Vi fortsätter följa de skärpta råden från Region Skåne på våra boenden i kommunen. Råden är till för att våra samhällsviktiga verksamheter ska kunna fortsätta och för att vi ska kunna skydda våra sköra äldre och personer i riskgruppen.

Säkra besök innebär att medarbetarna på våra vård- och omsorgsboenden tar ansvar för att besöket är tryggt för dig som hälsar på din anhöriga, för alla som bor på boendet och för personalen som arbetar där.
För att besöka något av våra äldreboenden får du höra av dig före besöket till boendet där din anhöriga bor. Du behöver boka en tid för besöket. Om du inte har bokat i förväg, har du inte möjlighet att genomföra ditt besök. Det är inte heller möjligt att besöka boendet under måltiderna.

Inför ditt bokade besök måste du vara helt symtomfri. På plats måste du fylla i en hälsodeklaration där du redogör för om du de senaste 48 timmarna har haft symtom som exempelvis feber, halsont eller snuva. Om du har symtom, eller har haft det de senaste två dygnen, så kommer du inte att få besöka din anhöriga.
Innan du går in på boendet ska du tvätta och sprita dina händer. Det finns möjlighet till tvätt och handspritning vid entrén. Under besöket har du alltid sällskap av någon i personalen när du går till och från den lägenhet där din anhöriga bor.

Självklart måste du också tänka på att hålla avstånd. Du får inte vistas i de allmänna utrymmena på boendet.

Information

Vår hemsida klippan.se är vår primära kanal för information till medborgare om Covid-19. Vi informerar även direkt till vissa grupper, till exempel elever/vårdnadshavare, i specifika kanaler och forum.
Situationen vårt samhälle befinner sig i just nu är speciell. Och det innebär att beslut, rekommendationer och råd kan komma att förändras med väldigt kort varsel. Håll dig därför uppdaterad om senaste nytt från myndigheterna.
Det är allas ansvar att följa rekommendationerna för att minska smittspridningen av Covid-19.

Service till medborgarna

Kommunens kundtjänst har lunchstängt klockan 12.00-13.00. Våra övriga kanaler, som telefon, chatt och Facebook, är öppna som vanligt under våra ordinarie öppettider på vardagar.