Kundtjänst: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se
Besöksadress:
Trädgårdsgatan 12, 264 80 Klippan

Se Karta
Kundtjänst: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se
Besöksadress:
Trädgårdsgatan 12, 264 80 Klippan
Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00
Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.
Många kommunala verksamheter samverkar med andra organisationer. Här hittar du information om några av Klippans kommuns rådgivande organ.
Kommunens funktionshinderråd är ett referensorgan för samråd och informationsutbyte mellan kommunen och företrädare för kommunens funktionshinderorganisationer.
Funktionshinderråd uppgifter är att:
Funktionshinderråder består av 10 ledamöter från olika funktionshinderorganisationer samt 1 representant vardera från kommunens 5 nämnder inklusive kommunstyrelsen.
Funktionshinderråd sammanträder fyra gånger per år.
Kommunens pensionärsråd är ett referensorgan för samråd och informationsutbyte mellan kommunen och företrädare för kommunens pensionärsorganisationer, före beslut i frågor som har aktualitet för ålders- och förtidspensionärer.
Pensionärsrådet har till uppgift att tillvarata äldre människors särskilda behov och svara på remisser vid planering av samhällets utformning. Omsorgs - och tillgänglighetsbehovet ska särskilt beaktas.
Kommunen ska planera sina insatser för äldre och informera rådet/inhämta rådets synpunkter om planer på förändringar av samhällsinsatsernas utformning och organisation som berör pensionärskollektivet, till exempel:
Varje pensionärsförening, som har en riksorganisation, utser 2 ledamöter vardera. Kommunstyrelsen, socialnämnden, plan- och byggnämnden respektive kultur- och fritidsnämnden utser en representant vardera att representera sin nämnd, och kommunen, vid pensionärsrådets sammanträden.
Pensionärsrådet sammanträder fyra gånger per år.
Brottförebyggande rådet i Klippan (BRÅ) ska vara ett organ för överläggning, samråd och informationsutbyte mellan kommunledning och polismyndigheten i frågor som handlar om brottsförebyggande arbete och trygghet på strategisk nivå.
Brottsförebyggande rådet har till uppgift att på strategisk nivå uppmärksamma och utbyta information kring omständigheter som påverkar den upplevda och faktiska tryggheten i kommunen samt verkar brottsförebyggande. Brottsförebyggande rådet bereder förslag till överenskommelse mellan kommunen och Polismyndigheten LPO Klippan. Överenskommelsen ska övergripande beskriva och tydliggöra samverkan mellan Polisen och Klippans kommun i brottsförebyggande och trygghetsskapande frågor.
Rådet består av representant/-er för polisen, kommunstyrelsens presidium, kommundirektör, skolchef,
socialchef, kultur- och fritidschef, kommunens brottsförebyggare samt kommunens folkhälsostrateg.
Brottsförebyggande rådet sammanträder fyra gånger per år.
Läs mer om kommunens brottsförebyggande arbete här.
En e-tjänst erbjuder dig möjlighet att via kommunens hemsida stegvis fylla i de uppgifter som behövs för en viss typ av tjänst, till exempel en ansökan.
Gå till E-tjänster
Din åsikt är viktig för oss. Vi arbetar för att du som är invånare i Klippans kommun ska trivas och vara stolt över din kommun.
Gå till Dialog
Vi satsar på att förbättra servicen till medborgarna och kvaliteten i tjänsterna, och arbetar ständigt med att utveckla vår medborgarservice.
Gå till Kommunkvalité
Genom vår karttjänst kan du på ett enkelt sätt rapportera in och följa en felanmälan på offentlig plats till kommunen.
Gå till Rapportera till kommunen
Kundtjänst: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se
Besöksadress:
Trädgårdsgatan 12, 264 80 Klippan
Se Karta