Aktuellt

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Näringslivsavdelningen: naringsliv@klippan.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Nyheter för näringslivet i Klippans kommun

 • Vi har många verktyg i lådan, här är ett av dem


  2021-03-01 Med Framtidscoachens digitala plattform kommer du att presenteras för en praktisk och steg-för-steg-metod för att utveckla ditt företagarprojekt. Här kan du arbeta med ditt företag i din egen takt, få hjälp från en av framtidscoachens duktiga affärsrådgivare eller anmäla dig till något av våra online-program som hjälper dig att vidareutveckla din affärsidé och företag. 
 • Ta del av webbinarier i efterhand


  2021-02-25 I projektet ”Naturturism Rönne å och Ringsjön – en förstudie” har det hållits tre webbinarier. Är du intresserad av projektet och de digitala föreläsningar som har varit, kan du ta del av dem här.
 • Du är viktig för destinationens framtid! 


  2021-02-16 Familjen Helsingborg söker Dig inom besöksnäringen i Nordvästra Skåne, som vill vara med att utveckla destinationens framtid. Den 11 mars bjuder vi in till digital workshop kl. 09.00-12.00.
 • Fortsatta livsmedelskontroller trots pandemitider


  2021-02-12 Söderåsens miljöförbund fortsätter med all planerad livsmedelskontroll trots pandemitider. Kontrollen måste fortsätta trots rådande pandemi då den klassad som samhällsviktig verksamhet. 
 • Hur du lyckas med online-försäljning internationellt


  2021-02-11 Online-försäljningen ökar kraftigt och utvecklingen går fort. Vill du veta vad som krävs för att lyckas med din försäljning online utomlands? Vilka kanaler som passar ditt företag bäst - en egen webbshop eller en marknadsplats? Eller både och?
 • Företagare – du kan få gratis coachning


  2021-02-08 Har ditt företag stött på utmaningar under rådande situation? Behöver ni anpassa er till de effekter pandemin har på er verksamhet? Kanske behöver ni korttidspermittera eller är i behov av ny kompetens? Nu finns det möjlighet för företag i Familjen Helsingborg att få kostnadsfri coachning utifrån just era behov. 
 • Klippan marknadsförs till den internationella marknaden


  2021-01-29 Visit Sweden är den organisation som marknadsför Sverige som besöksmål till den utländska marknaden. I en ny artikel lyfter nu Visit Sweden de fem bästa outlet-butikerna i Sverige. På denna lista finns Klippan Yllefabrik med.
 • Information från Söderåsens Miljöförbund


  2021-01-19 Söderåsens Miljöförbund planerar bostadstillsyn av fastighetsägare, kommun och privata, för hyresfastigheter. 
 • Uppdaterad information


  2021-01-14 Informationen om den nya covid-19 lagen med fokus på att minska smittspridningen i handeln har reviderats.
 • Information från Länsstyrelsen gällande handelsplatser


  2021-01-08 Länsstyrelsen ger information till verksamhetsutövare om dennes skyldighet att vidta åtgärder enligt covid-19-lagen.
 • Stöd för enskilda näringsidkare


  2020-12-23 Många företagare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av den pågående pandemin. Sedan i november kan därför enskilda näringsidkare söka ett nytt statligt omsättningsstöd. Detta eftersom de som driver enskild firma inte har kunnat dra nytta av de åtgärder som tidigare införts under pandemin, såsom stöd vid korttidspermittering och omställningsstöd.
 • Omställningscheckar


  2020-12-23 Omställningscheckarna är ett stöd till företag som drabbats hårt av Coronapandemin. Pengarna ska gå till köp externt konsultstöd med syfte att hjälpa företag att ställa om sin verksamhet för att säkra långsiktig fortlevnad. Syftet med konsultinsatsen ska vara att höja kunskapsnivån och inte vara en del av ordinarie verksamhet.
 • Nya restriktioner med anledning av Covid-19


  2020-12-21 Fredagen den 18 december presenterades nya restriktioner som gäller från den 24 december 2020 till 24 januari 2021. Du har ett ansvar att följa restriktionerna och begränsa smittan. Följande berör eventuellt dig i din roll som företagare eller anställd.
 • Bäst tillväxt i Skåne


  2020-12-16 Idag släpptes den fantastiska nyheten att Klippans kommun och vårt näringsliv har kammat hem priset ”Bästa tillväxt i Skåne” 2020. Det är kreditupplysningsföretaget Syna, som sedan 2007, delar ut priset till den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning samt går med vinst.
 • Förlängd korttidspermittering, omställningsstöd och anstånd med skatteinbetalningar


  2020-11-19 Flera åtgärder som vidtagits för att stötta svenska jobb och företag genom krisen kommer att förlängas. Det handlar bland annat om korttidspermittering, anstånd med skatteinbetalningar, omställningsstöd och omsättningsstöd till enskilda näringsidkare.