Aktuellt

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Näringslivsavdelningen: naringsliv@klippan.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Nyheter Näringsliv och arbete

 • Leaderprojekt Destination Söderåsen


  2020-11-19 Leaderprojektet Destination Söderåsen har nu i dagarna lanserat första versionen av sin hemsida. Hemsidan är en del i en modern marknadsföringsplattform där alla kan vara med. Projektet är ett samarbete mellan kommunerna Bjuv, Klippan, Svalöv och Åstorp, samt Söderåsens nationalpark.
 • Förlängd korttidspermittering, omställningsstöd och anstånd med skatteinbetalningar


  2020-11-19 Flera åtgärder som vidtagits för att stötta svenska jobb och företag genom krisen kommer att förlängas. Det handlar bland annat om korttidspermittering, anstånd med skatteinbetalningar, omställningsstöd och omsättningsstöd till enskilda näringsidkare.
 • Förstå företagets elfaktura


  2020-11-19 Skånes kommuner arrangerar den 25 november ett webbinarie för företag i Skåne där vi ger tips på hur vi de kan minska sina elkostnader. Genom att se över sin elfaktura kan det gå att minska kostnader och öka konkurrenskraften.
 • Almi erbjuder kostnadsfria webbinarier 


  2020-11-19 Almi erbjuder bland annat kostnadsfria webbinarier där du kan utveckla din kunskap och påbörja din digitala resa med experter inom digital marknadsföring och försäljning. Som en första start, kan du även utföra en kort analys av dina befintliga digitala aktiviteter.
 • Välkommen till “Verktyg för prao”


  2020-11-19 “Verktyg för prao” är en digital konferensen som går av stapeln den 1 december. PRIS - Prao i Skåne - anordnar och du får nätverk och fördjupning av det mesta som har med prao att göra. Praon är en fantastisk möjlighet för unga att möta arbetslivet. Mötet mellan kommun och arbetsgivare utgör kärnan för dagen.
  Dagen innehåller en workshop och programpunkter som är relevanta för såväl prao-anordnaren som för arbetsgivaren.
 • Uppdaterade riktlinjer


  2020-11-10 Från den 3 november 2020 gäller ändrade föreskrifter och allmänna råd från Folkhälsomyndigheten gällande förebyggande av trängsel på serveringar. 
 • Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare införs


  2020-11-09 Mot bakgrund av att många enskilda näringsidkare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av covid-19-utbrottet har regeringen idag fattat beslut om omsättningsstöd till enskilda näringsidkare. Stödet träder i kraft den 9 november och bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.
 • Våga starta och driva eget företag


  2020-11-02 Vad ska du tänka på inför din företagsstart? 
  Hur förbereder du dig?
  Vilka är framgångsfaktorerna och vad bör du undvika?
  Vi belyser affärsidé, dina kunder, marknad, prismodell, formalia och mycket annat.
 • Ny avfallsförordning och krav på rapportering av farligt avfall


  2020-10-29 Alla verksamheter som producerar någon form av farligt avfall, till exempel elektronik, lysrör och olika kemikalier, ska från den 1 november 2020 börja rapportera in antecknade uppgifter om det farliga avfallet till det nya avfallsregistret hos Naturvårdsverket. En verksamhet kan vara allt från en stor fabrik till ett företag med få anställda som en frisersalong, biltvätt eller advokatbyrå.
 • Trängselkontroller visar överlag gott betyg till serveringarna!


  2020-10-29 Under våren och sommaren har miljöförbundet genomfört trängselkontroll på över 110 restauranger och kaféer.
   - Trots att våra verksamheter genomgått en tuff tid har de allra flesta hanterat den nya tillfälliga lagen på ett ansvarsfullt sätt och några stora problem med trängsel har inte förekommit, säger Jim Nielsen miljöinspektör på Söderåsens miljöförbund.
 • Registrera hjärtstartare


  2020-10-29 Det finns möjlighet för företag som har hjärtstartare att anmäla detta i Hjärtstartarregistret. Syftet med registret är att alla hjärtstartare utanför sjukvården ska registreras. De blir då synliga på en karta så att livräddare och larmcentralen vet var hjärtstartarna finns placerade geografiskt vid en nödsituation.
 • Nya företag etablerar sig i Klippans kommun


  2020-09-28 Den som passerat Östra Ljungby på väg 13 eller E4 den senaste tiden, har sett att det råder full aktivitet på verksamhetsområdena Bolestad och Månstorp. På östra delen av Bolestad är det logistikföretaget Boxflow som kommer flytta in i ett nytt, stort lager.
 • Ranking Svenskt Näringsliv


  2020-09-25 I 20 år har Svenskt Näringsliv undersökt företagsklimatet i Sveriges kommuner. I år har man skickat ut enkäter till 33 000 företag. Baserat på svaren man fått in rankar man sen kommunerna. Onsdagen den 23 september släpptes resultatet.
 • Almi erbjuder kostnadsfria seminarium


  2020-09-17 ALMI erbjuder nu kostnadsfria seminarium där du kan utveckla din kunskap och påbörja din digitala resa med experter inom digital marknadsföring och försäljning.
 • Ta chansen att lära känna morgondagens medarbetare!


  2020-09-09 Genom att ta emot en praktikelev får du chansen att marknadsföra din bransch och ditt företag. Det ger dig även möjlighet att skapa ett intresse för ditt yrke hos Klippans elever. Du får möjlighet att lära känna morgondagens framtida medarbetare, företagare och chefer. Du får ta del av elevernas kunskaper och deras framtidstankar.