Stöd i vardagslivet

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

 

LSS- och SoL-handläggare:
Måndag-fredag 08.30-09.30

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Stöd i vardagslivet är ett kvalificerat och flexibelt vardagsstöd för dig som behöver stöd och hjälp med att klara svårigheter i vardagen, både i och utanför bostaden. Insatsen syftar till att praktiskt hjälpa, motivera och stödja dig, så att du får möjlighet att förbättra förmågan att leva ett så aktivt, meningsfullt och självständigt liv som möjligt i vardagen och i samhället.

Insatsen innebär hjälp i form av såväl praktiskt, socialt som pedagogiskt stöd för att engagera, uppmuntra och motivera den enskilde till delaktighet och ansvarstagande och självständigt utförande.

Exempel på insatsen "Stöd i vardagslivet":

- Praktiskt stöd med städ, inköp och matlagning, tvätt, klädvård och hygien samt praktiskt stöd med enklare myndighetskontakter. Med målet att den enskilde själv utvecklas och ta över insatserna.

- Pedagogiskt stöd för att strukturera vardagen och hitta goda rutiner samt förenkla, tydliggöra, planera och träna vardagliga sysslor.

- Socialt stöd för att ge den enskilde möjligheten att få finnas med i ett socialt sammanhang t.ex. i kontakter med närstående och vänner, för besök och deltagande i arbete/ sysselsättning och föreningar eller annan delaktighet i samhällslivet för att bryta isolering.

Ansök om stöd

För att få stöd och hjälp behöver du lämna in en ansökan till Socialförvaltningen. Du kan göra det genom e-tjänsten eller skriva ut blanketten som finns under E-tjänst

Hitta direkt