Utbildning & Barnomsorg

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Välkomna till förskolor och skolor i Klippans kommun

Ett av de prioriterade målen för Klippans skolor är att skapa en skola med brett urval av trygga, lärande miljöer där det slutliga målet är hundraprocentig måluppfyllelse. En förutsättning för detta är att våra pedagoger lär känna varje barns sätt att lära, och att de skapar en trygg miljö, där varje barn och ungdom känner sig respekterad och betydelsefull och får väl anpassade uppgifter.
Skolforskning visar att yrkesskickliga lärare är den enskilt viktigaste faktorn för elevernas studieresultat och deras måluppfyllelse. Vi vill ligga i framkant utifrån pedagogiska metoder och organisering av undervisningen. Därför satsar vi på förstelärartjänster.

Nyheter Utbildning och barnomsorg

 • Ändrade avgifter för barn i förskola, pedagogisk omsorg och på fritidshem

  2020-12-01 Från och med 2021 höjs inkomsttaket som påverkar avgifterna för barn placerade i förskola, pedagogisk omsorg och på fritidshem. Samtidigt höjs också maxtaxan.
 • Välkomna till höstterminen 2020


  2020-08-05 Snart är det skolstart för eleverna i grund- och gymnasieskola. Här hittar du information om vilka tider som gäller och schemat för skolskjutsen de första skoldagarna.
 • Ansök om skolkort för gymnasieelever


  2020-06-01 Går du på gymnasieskola, kommunal eller fristående skola, har din hemkommun ansvar för kostnaden för dagliga resor mellan bostaden (folkbokföringsadress) och skolan.
 • Lyckad renovering av matsalen på Snyggatorpsskolan


  2020-05-18 Våren 2020 slutfördes renoveringen av matsalen på Snyggatorpskolan i Klippan. Jonas Bjälkengren, områdeschef för måltid, berättar om den positiva effekten av renoveringen.
 • Stängning av gymnasiet samt utbildning för vuxna förlängs

  2020-04-22 Utifrån folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi åter igen tagit beslut att förlänga beslutet om att bedriva distansundervisning. Denna gång gäller beslutet för resterande del av läsåret 2019–2020. Undantag görs för de moment som inte går att bedriva på distans om kravet på att minimera smittspridning efterlevs. Löpande omvärldsbevakning gör att beslutet kan komma att revideras med kort varsel.