Arkiv

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Arkiv

I arkivet finner du material som tidigare funnits under aktuellt-fliken. Det kan både vara information och elevmaterial samt foton från olika evenemang.
Tävlande bild till Eurovision School Contest


Pilagårdsskolan i final i Eurovision School Contest

Nu närmar sig finalen där klass 3 på Pilagårdsskolan är med och tävlar.

Tävlingen gick ut på att eleverna med en bild skulle visa sin idé om ett framtida Europa med mångfald och demokrati som inspiration.

-Det är enormt kul att barnens arbete uppmärksammas, att man lyfter deras tankar, lyssnar på dem och genom denna tävling visar att de är viktiga. Det är ju de som är framtiden, säger klasslärare Birgitta Carlsson.

Konkurrensen var hård med totalt 631 inskickade bidrag och endast tio klasser blev utvalda i bildkategorin. De tio bilderna kommer pryda 100 av Skånetrafikens bussar under maj månad.

Den 15 maj presenteras vinnaren i Malmö när finalisterna går på genrepet av Eurovision Song Contest.

Klockarloppet 2016

Fredagen den 7 oktober var det dags för det traditionella Klockarloppet.

Eleverna åker buss till idrottsplatsen i Stidsvig och springer till skolan. Där väntar grillad korv och dricka.

Dagen avslutas med prisutdelning. Guld, silver och brons delas ut i varje klass till flickorna respektive pojkarna. Bästa flicka och bästa pojke i årskurs F-3 får en vandringspokal att ha i klassrummet. Motsvarande vandringspokal delas även ut i årskurs 4-6.

Våra vandringspokaler

 

På torsdagen den 24 maj -12 fick alla elever och personal på Pilagårdsskolan prova på att dansa Zumba på skolgården i det underbara vårvädret.

Åk 2 och 3 bjöd på SUPERDUPER KONSERT tisdagen den 22 maj -12  i Pilagårdsskolans gymnastiksal för elever och personal, med efterföljande besök av glassbilen som va mycket uppskattat.