El- och energiprogrammet

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

 

Besöksadress Tegelbruksskolan
Holmgårdsvägen 4
264 80 Klippan
Telefon till expedition:
0435 - 285 30

Rektor
Ann-Sofie Widén


Inriktningsledare
Rolf Hansson

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-16.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Emma 2

Är du kreativ, noggrann, gillar utmaningar och vill hitta lösningar på problem?

El- och energiprogrammet är en utbildning för dig som vill arbeta i ett praktiskt yrke som även kräver djupare teoretiska kunskaper.

Under de första året får du lära dig grundläggande kunskaper inom datorteknik, dator- och kommunikationsteknik, elektroteknik, elektromekanik och energiteknik. I slutet av det första året börjar du fördjupa dina kunskaper ytterligare inom inriktningen elteknik.

Inriktningen Elteknik ger dig kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt tv- och datanät.

Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som elektriker inom installation eller eldistribution. Vill du arbeta som elektriker går du som avlönad lärling under det första året för att bli behörig och fullbetald elektriker.

Du kan även välja kurser så att du får en bra grund att stå
på inför fortsatta studier på yrkeshögskola och/eller högskola.
.

Elektriker med ETG-examen
Fr.o.m. hösten 2018 kan vi erbjuda möjligheten att ta ETG-examen på vårt elprogram. ETG är elteknikbranschens eget utbildningskoncept som ger eleven fördelen att integrera det obligatoriska 4:de lärlingsåret och med det gå ut gymnasiet som förstaårsmontör redan efter tre år . En vassare utbildning, med högre tempo och högre krav, som gör eleven attraktiv på arbetsmarknaden och ger en extra merit inför den framtida yrkeskarriären.