Nyheter Utbildning & barnomsorg

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
 • Välkomna till höstterminen 2020


  2020-08-05
  Snart är det skolstart för eleverna i grund- och gymnasieskola. Här hittar du information om vilka tider som gäller och schemat för skolskjutsen de första skoldagarna.
 • Ansök om skolkort för gymnasieelever


  2020-06-01
  Går du på gymnasieskola, kommunal eller fristående skola, har din hemkommun ansvar för kostnaden för dagliga resor mellan bostaden (folkbokföringsadress) och skolan.
 • Lyckad renovering av matsalen på Snyggatorpsskolan


  2020-05-18
  Våren 2020 slutfördes renoveringen av matsalen på Snyggatorpskolan i Klippan. Jonas Bjälkengren, områdeschef för måltid, berättar om den positiva effekten av renoveringen.
 • Stängning av gymnasiet samt utbildning för vuxna förlängs


  2020-04-22
  Utifrån folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi åter igen tagit beslut att förlänga beslutet om att bedriva distansundervisning. Denna gång gäller beslutet för resterande del av läsåret 2019–2020. Undantag görs för de moment som inte går att bedriva på distans om kravet på att minimera smittspridning efterlevs. Löpande omvärldsbevakning gör att beslutet kan komma att revideras med kort varsel.
 • Angående student 2020 - uppdatering


  2020-04-21
  Utifrån det läget som Sverige befinner sig i med anledning av Coronapandemin kommer vi vara tvungna att anordna årets student på ett annorlunda sätt än traditionellt. 
 • Angående studenten 2020


  2020-04-02
  Det finns många frågor och en hel del oro om hur studenten kommer att se ut till sommaren, vilket är helt förståeligt. Det enkla svaret är att vi inte riktigt vet i dagsläget.
 • Maria Berlin går en skräddarsydd utbildning där hon pluggar till ämneslärare och samtidigt jobbar på skola


  2020-03-13
  Tillsammans med bland annat Klippans kommun har Högskolan Kristianstad skräddarsytt en ny utbildning där studenterna kombinerar studier med en anställning som lärare. Lärarstudenterna får samtidigt både lön och flera års arbetslivserfarenhet under sin utbildning. Utbildningen hjälper att avlasta den rådande lärarbristen genom att få fler till att vilja bli lärare, speciellt inom ämnena matematik, fysik och kemi.
  Måndag 16 mars öppnar ansökan till höstterminen med ytterligare en ny typ av arbetsplatsintegrerad lärarutbildning.

 • De arbetar för ökad tolerans bland elever


  2020-01-28
  I höstas drog Toleransprojektet igång i Klippans kommun. Projektet handlar om att elever ska reflektera över etiska dilemman, personligt ansvar och människovärde samt träna sin förmåga till samarbete, empati och problemlösning i en historisk kontext.

 • Vi kör igång med fler utbildningsomgångar för trafiklärare


  2020-01-17
  Efter det lyckade resultatet för våra trafiklärarstudenter som tog examen förra året har Klippans kommun fått grönt ljus att bedriva ytterligare utbildningstillfällen. I höst startar en ny omgång.

 • Försenade fakturor för barnomsorgen


  2020-01-17
  På grund av ett tekniskt fel i systemet som skapar fakturorna kommer de skickas ut senare är normalt i januari.