Våra kurser och utbildningar

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Vi har utbildning för alla! Välj vad, när och hur du vill studera. Du kan läsa enstaka kurser eller hela utbildningar - på heltid, deltid eller ev distans

Har du kunskaper inom ett yrkesområde men inga betyg - kontakta oss för validering! Finns det kurser du saknar i vårt utbud, kontakta oss! Du kan vända dig till studie- och yrkesvägledaren eller expeditionen för mer information. Alla kontaktuppgifter hittar du under rubriken Kontakt.

Information om grundläggande vuxenutbildning - grundvuxPDF (pdf, 40.2 kB)

Här hittar du kursutbudet på gymnasienivåPDF (pdf, 66.5 kB)

Vård- och omsorgsutbildningen
Utbildningen vänder sig till dig som vill ha ett spännande och omväxlande arbete inom vård och omsorg. Efter avklarad utbildning är du behörig att arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvård eller vård och omsorg av äldre människor eller funktionshindrade.

Vår utbildning är certifierad för Vård- och omsorgscollege, vilket innebär att vi har ett nära samarbete med arbetslivet. I utbildningen ingår fyra veckors praktik per termin inom olika verksamheter, vilket ger möjlighet att prova på och känna sig för inom yrket.

När du är klar med din utbildning och har minst E i alla kurser får du ett diplom som visar att du gått en utbildning som är kvalitetssäkrad.

Nästa kursstart i augusti-21 blir upplägget enligt ny kursplan och vi lägger ut den när det är fastställt. Förkunskapskraven och utbildningens längd kommer att vara samma som tidigare.

Läs mer om Vård- och omsorgsutbildningen, kursupplägg och förkunskaperPDF (pdf, 850.1 kB)  OBS! avser starten 2020

 

SFI – Svenska för invandrare
Målet är att du ska få grundläggande kunskaper i det svenska språket och om det svenska samhället, så att du kan klara dig i det vardagliga livet och på arbetsmarknaden.
Intagning sker kontinuerligt.


Yrkesförarutbildningar - mer info finns under Yrkesvux

Yrkesförare fordonstransporter CE (släp)  ca 10 v med start i augusti

Persontransporter - buss
Kursstart mars och augusti- 20
Utbildningen skall ge den kompetens som motsvarar de grundläggande yrkeskrav för persontransporter med buss. Den ger också fördjupade kunskaper inom det fordonstekniska området vad gäller transporter. Vid godkänd uppkörning erhålles körkortsklass D.

Godstransporter - lastbil
Kursstart mars och augusti-20
Utbildningen ger fullständig kompetens för yrkesförarområdet inom distributions- och godstransporter såväl nationellt som internationellt. Den ger också fördjupade kunskaper inom det fordonstekniska området vad gäller transporter. Vid godkänd uppkörning erhåller man körkortsklasserna C, CE samt yrkeskompetensbevis.

Vi kan nu också erbjuda utbildningarna

Mekaniker - tunga fordon
Kursstart augusti-20

Lager och logistik
Kursstarter i  augusti ( 2 st ) samt september


Vi har även utbildningar till Anläggnings- respektive Maskinförare som startade i maj-20. Du hittar mer info om dessa under Yrkesvux. 

Utbildning via yrkesvux
Vi erbjuder följande utbildningar med start i augusti

Bageri- och konditori

Barn- och fritid


Under Yrkesvux hittar du information om utbildningarna.