Gå till innehåll

Klippans kommun satsar på Framtidens hemvård

Invånarna i Klippans kommun ska känna sig trygga med att den vård och omsorg som medarbetarna i hemtjänsten ger är av god kvalité. Medarbetarna i hemtjänsten ska få rätt förutsättningar för att skapa en trygg, säker och jämlik vård för medborgarna. Därför kommer Klippans kommun inom projektet Framtidens hemvård bland annat att specificera vilka arbetsuppgifter som en undersköterska har och vilken kompetens som behövs för att utföra sina arbetsuppgifter.

Under början av nästa år kommer medarbetarna inom hemtjänsten att söka om sina tjänster utifrån den nya kompetensbeskrivningen. Detta innebär inte att vi drar ner på personalen, utan att varje person ska få möjligheten att höja sin kompetens genom att få en egen handlingsplan.

Under projektets gång så finns möjligheten att medarbetare kan få byta från ett hemtjänstområde till ett annat. Det kan därför ske några förändringar i vem som utför hemtjänstinsatserna i ditt område.

Satsningen på Framtidens hemvård är ett steg på resan mot omställningen till Nära vård och en viktig del av att följa nya lagstiftningar. I denna omställning planeras även att hemtjänsten byter namn till hemvård.

Omställningen till Nära vård och nya lagstiftningar kommer betyda ett nytt fokus för hemvården med fokus på hälsofrämjande vård och omsorg i varje besök och insats. Den innebär också att hemvårdens medarbetare ska ha kompetensen att vårda svårare sjuka medborgare i sitt eget hem.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
12 december 2022