Gå till innehåll

Dina synpunkter kan hjälpa oss att öka tillgängligheten

Kollage med fyra bilder. På den första bilden är det en mamma som är ute och promenerar med en barnvagn på en promenadslinga. Den andra bilden visar en grillplats i en skog, vägen till grillplatsen är tillgänglighetsanpassad. Den tredje bilden är en närbild på en rollator. Den fjärde bilden visar närbild på två personer i varsin rullstol.

Vi undersöker möjligheterna för en gemensam tillgänglighetsguide för kommunerna i familjen Helsingborg och behöver din hjälp. Dela med dig av dina erfarenheter och behov genom att svara på vår digitala enkät, det tar tar bara några minuter. Tack på förhand!

En tillgänglighetsguide ska göra det enklare för personer med till exempel olika funktionsvariationer att planera sina besök i våra kommuner och ska slippa att överraskas av hinder som på olika sätt påverkar tillgängligheten.

Men det är inte bara personer med funktionsvariationer som kan ha nytta av en tillgänglighetsguide, den är till för alla. Andra som kan ha nytta av den är till exempel om man har brutit benet och går på kryckor, familjer som rör sig med barnvagn och våra äldre.

Kommunerna Klippan, Ängelholm och Höganäs vill undersöka hur en digital tillgänglighetsguide kan tas fram som alla kommuner i Familjen Helsingborg skulle kunna använda. I samband med det behöver vi ta reda på vilka behov och önskemål vi ska ta hänsyn till och därför vill vi ge alla som vill en chans att bidra med sina synpunkter.

Kontaktperson Klippans kommun

Har du frågor?

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 januari 2023