Gå till innehåll

LSS-verksamheten korttidsboende/korttidstillsyn barn och unga har fått nya fräscha lokaler

Nio personer står på rad utanför entrén till det nya LSS-boendet. Framför entrén hänger ett rött band som socialnämndens ordförande Åsa Edvardson är på väg att klippa med en sax som hon håller i sin högra hand.

På plats var socialnämndens ordförande Åsa Edvardsson, tillförordnad socialchef Anne Sögaard, verksamhetschef Ingela Holmström, enhetschef Roger Johansson, de flesta medarbetarna och en hel del barn som firade händelsen med bubbel, kaffe, tårta och kakor.

I fredags, 13 januari, invigdes de nya lokalerna för LSS-verksamheten korttidsboende och korttidstillsyn för barn och unga. De nya fina lokalerna har fler rum än det tidigare boendet och en fin utemiljö.

LSS-verksamheten korttidsboende och korttidstillsyn tar emot barn och ungdomar som har någon form av funktionsvariation. Under dagtid på vardagar bedrivs tillsyn, som är fritids för de som är tolv år eller äldre, och på övrig tid används lokalerna som korttidsboende med övernattning.

- Det känns bra att vi öppnat upp nya lokaler för korttidsboende och korttidsvistelse, säger enhetschef Roger Johansson. Vi har utvidgat platserna och har fått två allmänna utrymmen. Alla verkar nöjda med lösningen, både personal, ungdomar och anhöriga.

- Alltjänst hjälpte oss att flytta i tisdags och vi har redan kommit bra iordning, säger stödassistent och planeringsansvarig Sarah Svensson. Vi har flyttat verksamheten till nya fina fräscha lokaler. Vi har fått lite nya möbler och återbrukat en del och börjar få det mysigt och ska fortsätta inreda efter hand.

Boendet ligger på Bryggerigatan 20 i Klippan och har vackra Läderbackarna som granne.

- Vi har nu nära till skolorna och centrum och kommer att ha en fin utemiljö till sommaren för barnen och ungdomarna. Lokalerna på Badvägen var inte optimala och kommunen har letat länge efter en annan lösning.

Inne i ett av rummen står Alexandra Lanu med ett glas bubbel i handen. Bredvid henne står ett minitält för barn att leka i och bakom henne står en fåtölj med en nalle i.

Alexandra Lanu arbetar på boendet som stödpedagog.

Alexandra Lanu visar runt i byggnanden och berättar,
- Vi har ett stort kök där vi gör all mat själv. Våra fina rum har alla olika tema, till exempel One Direction, spelrum, skogsrum och ett stort allrum med mysiga soffor och TV för film och spel.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 januari 2023