Gå till innehåll

Antalet skuldsatta minskar i Klippans kommun

Budget- och skuldrådgivare Marita Stureson

Marita Stureson är kommunens budget- och skuldrådgivare.

Färsk statistik från Kronofogden visar att antalet personer med skulder hos Kronofogden ökar något i landet - Klippans kommun är ett undantag.

Färsk statistik från Kronofogden visar att antalet personer med skulder hos Kronofogden ökar något i landet - Klippans kommun är ett undantag. Här har antalet skuldsatta minskat något sedan förra årsskiftet – men ligger fortfarande på en relativt hög nivå sett till andelen av befolkningen. Man ser även att skuldbeloppen ökar – och växer snabbare i takt med att räntorna gått upp. För dig som vill ha stöd för att få ordning på din ekonomi finns kommunens budget- och skuldrådgivare till hjälp.

Graf som visar utveckling av antal skuldsatta i Klippans kommun från 2010-2022

Kronofogdemyndighetens graf som visar utveckling av antal skuldsatta i Klippans kommun från 2010-2022.

I Kronofogdens rapport för 2022 ser vi att antalet skuldsatta i Klippan har minskat med 10 personer, från 908 till 898. Det motsvarar 6,31 % av kommunens vuxna invånare. Den positiva trenden har hållit i sig de senaste åren. Från att tidigare legat bland de fem kommuner i landet med högst andel skuldsatta ligger vi idag på 13:e plats. I hela landet är det 3,7% av den vuxna befolkningen som finns i Kronofogdens register.

Marita Stureson, budget- och skuldrådgivare i Klippans kommun, träffar många skuldsatta i kommunen och hjälper dem att få balans i ekonomin genom att få en bild över läget och en plan för hur de ska prioritera sin ekonomi på bästa sätt.

- Att antalet skuldsatta i kommunen minskar varje år är väldigt positivt. Jag träffar många som behöver hjälp med sin ekonomi, både med och utan skulder. Det är viktigt att ta tag i och försöka få rätt på sin ekonomi så snart som möjligt om man känner att situationen börjar bli ohållbar, säger Marita Stureson. Låna aldrig för att betala räkningar – det blir ju bara ytterligare en utgift nästa månad!

Marita finns här för att hjälpa dig

- Vem som helst kan få problem med ekonomin. Det händer saker i ens liv som gör att man tappar kontrollen. Känner du att du ofta har svårt att få pengarna att räcka, eller om du måste låna för att betala dina räkningar vill jag att du ska veta att du inte är ensam. Det finns hjälp, och det går (nästan) alltid att hitta en lösning, säger Marita. Nu när alla priser stigit kan det vara än mer viktigt att se över sina utgifter för att få budgeten att gå ihop. Kanske är det också lättare att be om hjälp nu när fler och fler faktiskt pratar om att man har problem.

Du bokar tid genom att ta kontakt direkt via telefon eller e-post. Du kan också lämna ett meddelande i kundtjänst så tar Marita kontakt!

  • Vad kan du få hjälp med?
  • Få överblick över ekonomin
  • Prioritera viktiga betalningar
  • Söka lösningar
  • Räkna ut betalningsförmåga
  • Upprätta hållbara avbetalningsplaner
  • Göra en hushållsbudget
  • Förbereda skuldsanering och fylla i ansökan

Kostnadsfritt och anonymt
Att få budget- och skuldrådgivning är helt gratis och Marita har sekretess.

Kontakt
Marita Stureson, budget- och skuldrådgivare
Telefon: 0435-28551
E-postadress: marita.stureson@klippan.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
27 januari 2023