Gå till innehåll

Arbetet med äldrestrategin tar nya steg

Personer sitter runt ett bord och diskuterar

Genom samverkan och samarbete går vi vidare i processen med att ta fram Klippans kommuns äldrestrategi. Senast var ämnena kunskapsbaserad vård och omsorg samt digitalisering med ett förebyggande fokus.

I mars har representanter från bland andra kommunen, ideella föreningar, andra myndigheter och anhöriga träffats för att tänka nytt på olika workshops.

- Vårt upplägg för samtliga workshops för att arbeta fram äldrestrategin är att vi går igenom nuläge, önskat läge, hinder samt resurser, berättar Fitore Sallova, kommunens projektledare för äldrestrategin. Att vi samverkar tillsammans med andra utanför vår egen organisation är avgörande för att det vi kommer fram till ska kunna genomföras och vara relevant för de vi arbetar för.

De workshops som genomförts senast var på temana Kunskapsbaserad, säker och jämlik vård och omsorg samt Nyttja möjligheterna med digitalisering och välfärdsteknik. Gemensamt för ämnena var det förebyggande arbetet.

- Vi tar oss an ämnena utifrån vår egen organisation och personal samt utifrån de äldres perspektiv med förebyggande i fokus, berättar Fitore. På de workshops vi har haft nu har vi bland annat pratat om hur vi behöver bli bättre på att nå ut med aktiviteterna för äldre, hur vi stärker kompetensen bland våra medarbetare, utmaningarna vi har med samverkan mellan olika verksamheter och projekt samt att vi behöver en bättre nulägesbild över exempelvis de äldres och medarbetarnas digitala kunskap.

Äldrestrategin är en del i arbetet med att skapa nya och smarta arbetssätt för att möta utmaningen med landets välfärd med en kraftigt ökande äldre befolkning och brist på arbetskraft. Äldrestrategin är också en viktig del i att uppfylla målet att vårt stöd och våra tjänster ska främja delaktighet, hälsa och självständighet för äldre personer.

Personer sitter i grupp och tittar på en man som presenterar på en skärm

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 april 2023