Gå till innehåll

Tillsammans ska vi forma framtidens Klippan på Bruksallén 2050

Flygbild över området Bruksallén. Stora gröna ytor omges av skog och bostadsområden.

Klippans kommun växer och nya bostäder behöver byggas. Området söder om Klippans tätort, mellan järnvägen och pappersbruket, heter Bruksallén och det ska byggas upp för att bli en ny stadsdel till år 2050. Vi vill involvera kommuninvånarna i framtagandet av planprogrammet för att bygga ett attraktivt område i framtiden.

Bruksalléområdet är 70 hektar stort och sträcker sig från Rönne å i söder till Klippans tätort i norr. Ett naturskönt område som möjliggör fler bostäder i ett kollektivtrafiknära läge. Området har god potential att möjliggöra bostadsbebyggelse för många år framåt.

Innan vi kan ta fram detaljplaner på området så behöver hela området utredas och illustreras. Det gör vi genom att ta fram ett planprogram. Ett planprogram visar kommunens mål och visioner för ett större område, som i detta fall en ny stadsdel, och lägger en plan för vad som är lämpligt att ha på området. Det kan innehålla sådant som hur infrastruktur kan dras, var bostäder och grönytor kan byggas eller om det är lämpligt för affärer och industri.

Vi tar fram ett planprogram genom dialog med kommuninvånarna

Nu vill vi veta hur Klippanbon vill bo i framtiden! Hur vill de att Klippan ska se ut år 2050? Det ska vi ta reda på genom att hålla en medborgardialog tidigt i processen.

Mellan 1 april och 1 juni samlar vi in tankar och idéer som vi kan ta inspiration och hjälp av när vi arbetar fram planprogrammet. Vill de ha ett futuristiskt och hållbart bostadsområde, skyskrapor som för tankarna till New York eller varför inte Europas största nöjesfält? Det vi vet är att på Bruksallén ska vi skapa Klippans nya smultronställen.

Var med och bestäm hur ditt framtida Klippan ska se ut!

Under dialogperioden kommer vi ha ett digitalt dialogverktyg som är öppet för alla att lämna synpunkter i. Verktyget består av en enkätundersökning och en karta, och den som går in där kan se vilka förslag andra personer har lämnat.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 april 2023