Gå till innehåll

Snart står en ny lekplats färdig i Östra Ljungby

Skiss över nya lekplatsen. På skissen ser vi en lekställning med rutschkana, gungor, sandlåda, picknickbord, balanslek, ett rör som barnen kan krypa i. Allt på gröna gummiplattor.

Skiss över hur lekplatsen kommer att se ut. Några ändringar kommer göras som skiljer sig från skissen, bland annat kommer det vara ett fast tak över sandlådan istället för solsegel och ett cykelställ kommer sättas upp vid lekplatsens ingång.

Den stora lekställningen på lekplatsen på Gullvivan i Östra Ljungby togs ner för två år sedan då den visade sig vara i dåligt skick. Nu kommer den och resten av lekplatsen att ersättas av en helt ny lekplats, som kommer vara färdig för leksugna barn i slutet av juni.

I höstas tog vi ner allt på den gamla lekplatsen för att göra plats åt den nya. Planen var att vi skulle bygga om lekplatsen i vintras, vilket väder och vind tyvärr satte stopp för. Men nu är entreprenören på plats och ska bygga upp den nya lekplatsen så den är färdig i slutet av juni och kan lekas på innan sommaren.

Vi kommer att göra om lekplatsen helt från grunden med nya lekredskap och samtidigt göra den mer tillgänglig genom att lägga gummiplattor på marken som fallskydd. Den nya lekplatsen kommer bland annat ha en lekställning med rutschkana, gungor i olika utföranden, sandlåda med tak över, balanslek och picknickbord.

Vi passar också på att göra lekplatsen säkrare genom att flytta ingången så att den inte ligger direkt anslutning till korsningen samt sätta upp nätstaket runtom hela lekområdet.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
26 maj 2023