Gå till innehåll

Fritidsbanken öppnar filialer i Ljungbyhed och Östra Ljungby

Annelie Humble, Maria Holmström och Kristina Persson framför biblioteket i  Östra Ljungby.

Maria Holmström (i mitten) som är verksamhetsutvecklare för Aktivitet Förebygger tillsammans med Annelie Humble och Kristina Persson framför biblioteket i Östra Ljungby.

Nu har Fritidsbanken öppnat upp filialer på biblioteken i Östra Ljungby och Ljungbyhed där du kan låna sportutrustning, helt gratis!

Inne på biblioteken i Östra Ljungby och Ljungbyhed står numera en grön vagn med texten Fritidsbanken på sidan. Vagnen är fylld av utrustning för olika sporter som invånarna i kommunen kan låna helt gratis för att kanske testa en ny sport.

Fritidsbanken har sitt huvudkontor på Sågen i centrala Klippan där en stor lokal är fyllt av sportutrustning som invånare kan låna ifrån.

- Det är många som kommer in och lånar utrustning av oss, säger Maria Holmström, som är verksamhetsutvecklare för Aktivitet Förebygger.

- Vi ville att fler kommuninvånare skulle kunna utnyttja Fritidsbankens utrustning och frågade biblioteken i Ljungbyhed och Östra Ljungby om de kunde tänka sig öppna filialer hos dem dit invånarna kunde komma för att låna utrustning, och de ställde upp vilket vi är glada för.

Christel Krönfors är bibliotekarie på Ljungbyheds bibliotek och står framför vagnen med utrustning från Fritidsbanken.

Christel Krönfors är bibliotekarie på Ljungbyheds bibliotek och står framför vagnen med utrustning från Fritidsbanken.

I vagnen hittar du bland annat sparkcyklar, cykelhjälmar, bollar, racket till olika discipliner, frisbees, med mera.

Lånen från vagnen görs genom att mejla till fritidsbanken@klippan.se. På sidan av vagnen finns en lapp som beskriver hur proceduren går till.

- Jag tror det har ett stort värde att Fritidsbanken förlänger sin arm i andra delar i kommunen så fler kan få möjlighet att röra på sig i sitt närområde att låna sportredskap innan man går och köper om man exempelvis vill testa en ny idrott, säger Maria.

Här kan du läsa mer om Fritidsbankens verksamhet.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 maj 2023