Gå till innehåll

Avslutande workshop för framtagandet av äldrestrategi

Två kvinnor står bredvid varandra och ser glada ut

Fitore Sallova och Madelaine Agosti projektleder arbetet med Klippans kommuns äldrestrategi

Den sjätte och sista workshopen i arbetet för att ta fram kommunens äldrestrategi är genomförd. Nu väntar sammanställning av alla kloka tankar och bra idéer samt beslut på ledningsnivå om hur arbetet ska tas vidare.

Temat för workshop 6 var ”Utveckla styrning och ledning för effektiv resursanvändning”. Deltagarnas uppgift var att tänka till och diskutera kring bland annat fördelning av resurser och uppföljning samt hur ledning och styrning behöver möjliggöra nytänkande och innovation.

Fitore Sallova från Klippans kommun är projektledare för äldrestrategin och deltog i vanlig ordning i den avslutande workshopen.
- Jag har lyft det tidigare, men det tåls att säga igen – bredden av deltagare och deras kunskap och engagemang har gjort att vi verkligen har ett väldigt bra underlag för arbetet framåt, berättar Fitore.

Vissa teman har setts återkommande i alla sju workshopsen, bland annat behovet av att lyfta vård- och omsorgsyrkena, att se till individens behov och önskemål samt att lyfta interna kompetenser.

Även behov av forum och samverkan som verkligen tas omhand om inte rinner ut i sanden har varit ett ämne i flera av diskussionerna under våren. Likaså behovet av att se över hur vi kommunicerar med de äldre målgrupperna och hur samsynen ser ut i vår egen organisation.

- Vad vi också har berört mycket under workshopsens är att det görs mycket bra i Klippans kommun, men att vi inte alltid lyckas nå ut med det hela vägen, säger Fitore.

Under workshop 6 så var det såklart svårt att inte se till utmaningen med det ekonomiska läget när det kommer till arbete med utveckling.
- Men ett utmanande läge ger oss också möjlighet att vara kreativa, berättar Fitore. Grupperna lyfte bland annat vikten av att ha modet att plocka bort saker och tryckte återigen på vikten av samverkan och samarbete, både inom Klippans kommun och med civilsamhälle, näringsliv och kringliggande kommuner.

Nästa steg för äldrestrategin är nu att projektgruppen sammanställer allt material som kommit in. Detta lämnas sedan över till kommundirektören och ledningsgruppen som beslutar om hur arbetet ska tas vidare.

Man står och föreläser vid ett ståbord

Klippans kommundirektör Tomas Rikse

En grupp med personer sitter runt ett konferensbord och diskuterar
Kvinna står och föreläser vid en PowerPoint

Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 juni 2023