Gå till innehåll

Vi söker ledsagare och avlösare

Vill du hjälpa någon att ha ett mer självständigt liv? Eller stötta någon till en mer hållbar vardag? Då kan uppdrag som ledsagare eller avlösare vara något för dig.

Som ledsagare är du ett stöd för en person med funktionsvariation när hen deltar i samhällslivet. Det kan exempelvis handla om att ni går en promenad eller går och fikar tillsammans. Det kan också vara att du följer med personen på en fritidsaktivitet.

Som avlösare är du ett stöd till en familj där barn har någon form av funktionsvariation. Detta ger föräldrarna möjlighet att koppla av, umgås med andra familjemedlemmar eller delta i egna aktiviteter.

För tillfället har vi två specifika uppdrag där vi letar efter rätt personer:

  • Avlösare i hemmet till ett barn i Ljungbyhedsområdet, en eftermiddag i veckan (vardagar).  
  • Ledsagare till en ung kvinna två timmar varannan onsdag eftermiddag till fritidsaktivitet.

I rollen som ledsagare eller avlösare så behöver du vara empatisk, ansvarsfull, pålitligt och ha ett engagemang för att hjälpa andra.

Om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsvariationer är det ett stort plus, men inget krav. Meriterande är också språkkunskaper i arabiska och/eller kunskap inom teckenkommunikation.

Ledsagare och avlösare får en timersättning och ledsagare får därutöver ersättning för vissa utlägg i samband med uppdraget.

Är du intresserad av uppdragen eller vill veta mer om att vara ledsagare eller avlösare?

Välkommen att kontakta Pernille Ekberg (ansvarig för uppdragsanställningar) på telefon: 0435 – 288 45 eller e-post: pernille.ekberg@klippan.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 augusti 2023