Gå till innehåll

Ny stiftelse bidrar till föreningslivet i Östra Ljungby och Stidsvig

Den nya stiftelsen till Lars Anderssons minne delar ut medel för att bidra till föreningslivet i Östra Ljungby och Stidsvig. Föreningar kan söka medel från stiftelsen till och med 30 november.

Stiftelsen Lars Anderssons minne har som en del i sitt ändamål att bidra till föreningslivet i Östra Ljungby. En del av stiftelsens årliga avkastning ska delas ut till föreningslivet i Östra Ljungby och Stidsvig.

Styrelsen för Stiftelsen Lars Anderssons minne bjuder in föreningar med verksamhet i Östra Ljungby och/eller Stidsvig att ansöka om medel för sin verksamhet.

Information om ansökningen

Ansökan ska lämnas in senast den 30 november 2023.

Ansökan ska göras av dig som är behörig företrädare för föreningen och du ska intyga att föreningen uppfyller stiftelsens krav enligt nedan.

I ansökan ska du beskriva den verksamhet föreningen bedriver, antal medlemmar och vad ni avser använda sökta medel till.

Skicka in ansökan till:
Klippans kommun
Ekonomiavdelningen
264 80 Klippan

Har du frågor är du välkommen att kontakta Klippans kommun, kommun@klippan.se eller 0435-280 00.

Stiftelsens krav på sökande förening

Föreningen ska normalt vara ideell, allmännyttig och öppen för alla.

  • Föreningen ska ha sitt säte i Östra Ljungby / Stidsvig i Klippans kommun eller bedriva verksamhet där. Medel beviljas bara för verksamhet som bedrivs i Östra Ljungby / Stidsvig.
  • Föreningen ska vara etablerad och bildad minst ett år innan ansökan kan lämnas in och beviljas.
  • Föreningen ska bestå av minst 5 medlemmar och föreningen ska ha en tydlig metod för att säkerställa ett aktivt ställningstagande till medlemskap från sina medlemmar.

Bidrag lämnas inte till en organisation om den eller någon av dess företrädare, inom ramen för verksamheten:

  1. Utövar våld, tvång eller hot eller på annat otillbörligt sätt kränker den enskildes grundläggande fri- och rättigheter
  2. Diskriminerar eller på annat sätt bryter mot principen om alla människors lika värde
  3. Rättfärdigar, främjar eller uppmanar till sådana ageranden som anges i punkt 1 eller 2
  4. Motarbetar det demokratiska styrelseskicket

Förening som bedriver verksamhet för barn och unga ansvarar för att verksamheten bedrivs i enlighet med FN:s barnkonvention och lagstiftning kopplat till denna.

Förening som bedriver verksamhet för personer med funktionsnedsättning ansvarar för att verksamheten bedrivs i enlighet med FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
24 oktober 2023