Gå till innehåll

Årets trygghetmätning visar att vi satsar på rätt saker

I augusti skickade Polisen ut sin årliga trygghetsundersökning till cirka 900 Klippanbor. Nu har resultatet kommit! Tillsammans med enkäter och viktiga synpunkter från medborgare blir förutsättningarna ännu bättre för oss att göra rätt saker.

Polisen i lokalpolisområde Klippan och Klippans kommun vill tacka alla som varit behjälpliga med att besvara polisens årliga trygghetmätning.

Det övergripande resultatet från enkäten (både för hela kommunen och för kommundelarna var för sig) visar ett generellt tydligt förbättrat läge sedan samma undersökning 2022. Det innebär att vi ser förbättringar i svaren som ger oss en signal om att våra insatser fungerar. Men resultatet visar också att det finns problem som vi behöver fortsätta att jobba mot, både för att motverka och för att förebygga. Givetvis strävar både kommunen och Polisen efter förbättringar på samtliga områden.

Några av problemområdena ligger kvar på samma nivåer som vid mätningen 2022. Vi ser tyvärr också att det finns en ökad oro kopplat till några fåtal områden. Men det skiljer sig också mellan de olika kommundelarna. I Klippans tätort upplever fler oro kopplat till kvinnors utsatthet utomhus. I Ljungbyhed finns det en ökad oro för specifika bostäder kopplat till missbruksproblematik, att bilarna kör för fort och för buskörningar. I Östra Ljungby är det en högre andel som svarar att de varit utsatta för fysiskt våld.

Nu fortsätter arbetet framåt. Med ett nära samarbete kring aktuella och långsiktiga frågor skapas en enhetlig bild över de insatser som behövs prioriteras. Det är därför också viktigt att alltid göra polisanmälan när du blir utsatt för brott.

Lämna dina synpunkter på tryggheten i Klippan

Om du inte fick trygghetsenkäten men vill lämna synpunkter på tryggheten i kommunen, är du välkommen att vända dig till oss med dina synpunkter. Till kommunen gör du det enklast via kommunens e-tjänst för synpunkter.

Bland våra e-tjänster går det också att göra felanmälan på kommunens offentliga och publika ytor så som gator, vägar, parker och lekplatser samt att anmäla ovårdad tomt.

Tips eller anmälan till polisen lämnas enklast via 114 14. Tips kan också göras via polisens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och anmälan av brott eller förlust via anmäl brott eller förlust på Polisens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Alla kan göra något! Tillsammans gör vi Klippans kommun trygg.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 november 2023