Gå till innehåll

Föräldrautbildningar för personal

Klippans kommun erbjuder varje år flera olika utbildningar för föräldrar i vår kommun. Nu inleder vi också ett utbildningssamarbete med Kopparmöllan Pedagogiska omsorg.

Under hösten utbildas personalen på Kopparmöllan i föräldrautbildningen Alla barn i centrum (ABC).

- Annette Nanngård som är verksamhetsansvarig på Kopparmöllan kontaktade oss angående utbildningen, berättar Sara Andersson, fältassistent på Mobila teamet och projektledare för föräldrautbildningar i Klippans kommun. ABC är en generell föräldrautbildning som passar alla som vill reflektera kring sitt föräldraskap och få bra verktyg att exempelvis hantera konflikter.

Nästa termin kommer Klippans kommun även ge föräldrar till barn på Kopparmöllan möjligheten att gå ABC. Under utbildningstillfällena kommer det finnas barnpassning för att så många som möjligt ska kunna vara med.

- Genom att både föräldrar och personal har gått samma utbildning så kommer de ha ett gemensamt språk och samma verktyg, fortsätter Sara. Detta tycker både vi i kommunen och personalen på Kopparmöllan är en jättestor fördel för medarbetarna såväl som för föräldrar.

Till våren kommer nästa omgång av föräldrautbildningar i Klippans kommun. Då kommer du hitta mer information här på klippan.se och i våra sociala medier.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 november 2023