Gå till innehåll

Vi söker röstmottagare inför EU-valet

Kartbild över Europa med stjärnor på länderna som är med i EU. Bredvid kartan är en låda som röstsedlar åker ner i. På bilden står texten på engelska "European elections june 9 2024", som på svenska betyder Europeiska valet 9 juni 2024.

Var med och gör en viktig insats för demokratin! Den 9 juni är det val till Europaparlamentet och Klippans kommun söker röstmottagare till förtidsröstningen och valdagen.

Som röstmottagare är du med och gör en viktig insats för demokratin. Du arbetar i vallokalerna i Klippans kommun och medverkar till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert.

Uppdraget innebär att arbeta enligt schema i en förtidsröstningslokal eller i ett valdistrikt. Där tar du emot röster, hjälper röstande personer som ber om det, samt håller ordning i vallokalen.

Förtidsröstningen pågår mellan 22 maj och 9 juni. Vi har tre förtidsröstningslokaler med varierande öppettider. Under valdagen den 9 juni arbetar röstmottagarna olika pass under dagen från klockan 07:00 till sen kväll.

För att arbeta som röstmottagare måste du gå en utbildning för röstmottagare. Utbildningen lär dig hur arbetet går till och anordnas av kommunen.

Som röstmottagare under förtidsröstningen är du arvoderad per timme. Som röstmottagare under valdagen är du fast arvoderad.

Förutsättningar för att vara röstmottagare

För att bli röstmottagare måste du:

  • Ha fyllt 18 år
  • Tala god svenska
  • Vara stresstålig, serviceinriktad och noggrann
  • Genomgått utbildningen till röstmottagare

Övriga språkkunskaper är meriterande.

Anmäl ditt intresse

Anmäl ditt intresse via länkarna senast den 24 mars. Du är välkommen att anmäla dig till att vara röstmottagare för både förtidsröstningen och valdagen.

Din anmälan behandlas enligt GDPR.

Valnämnden, Klippans kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 januari 2024